Liderul PSD, Liviu Dragnea, a caracterizat drept „intervenție politică” semnalarea postată pe Facebook de judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, care a afirmat că mandatul unui judecător la Curtea Constituțională a depășit 10 ani, în condițiile în care în Constituție scrie că mandatele sunt de 9 ani.

Petre LazaroiuFoto: ccr.ro

„Să-l aresteze”, a comentat, ironic, Dragnea, întrebat de ziariști cum comentează acest subiect.

„Cum aș putea comenta eu o asemenea prostie? Eu știu că membrii CSM au alte atribuții, așa știu eu, (...) nu să-și dea cu părerea despre ... și să atace alte instituții. Nu am cum să comentez această intervenție politică”, a spus Liviu Dragnea.

Săptămâna trecuta, judecătorul Bogdan Mateescu a semnalat pe pagina sa de Facebook că un judecător constitutional „stă în functie de 10 ani, deși CCR a zis negru pe alb general obligatoriu acum vreo două luni că e neconstituțional mecanismul prin care se tinde la depășirea termenului constituțional de 9 ani”.

„Așadar dansul este în funcție și azi. Situația juridică e neatinsă în pofida deciziei CCR general obligatorii”, a arătat Bogdan Mateescu.

Acesta s-a referit la judecătorul Petre Lăzăroiu, care a fost numit în funcție în 2008 pe un rest de mandat și reinvestit în 2010, potrivit site-ului g4media.ro.