​Vicepreședintele PSD Robert Negoiță a declarat, luni, înaintea ședinței Biroului Permanent al partidului, că suspendarea președintelui Klaus Iohannis ar însemna ”să intrăm într-o aventură” și consideră că social-democrații nu ar trebui să meargă pe acest drum. Pe de altă parte, sunt lideri de organizații PSD care susțin că singura soluție este suspendarea șefului statului, în cazul în care acesta nu o revocă pe șefa DNA. Președintele partidului, Liviu Dragnea, a evitat să comenteze și a precizat că singura temă care va fi discutată în ședința de luni este legată de organizarea mitingului.

Liviu Dragnea, raspunzand in locul premierului DancilaFoto: Captura Facebook

UPDATE: Preşedintele organizaţiei PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat luni că, în cazul în care şeful statului nu respectă ordinea constituţională, singura cale de urmat este suspendarea președintelui.

"Eu cred că nu e vorba de părerea PSD, dacă preşedintele unei ţări, în speţă România, nu respectă Constituţia trebuie să fie o opinie unanimă a cetăţenilor că trebuie suspendat şi demis un asemenea preşedinte. Eu sunt unul dintre susţinătorii acestei idei", a afirmat Buzatu, la Palatul Parlamentului, înaintea ședinței conducerii PSD.

Suspendarea președintelui ar însemna pentru România să intrăm într-o aventură, a declarat Robert Negoiță. ”Consider că ar fi imprudent și nu ar trebui să facem treaba asta”, a spus vicepreședintele PSD.

Pe de altă parte, președintele PSD Liviu Dragnea a evitat să comenteze subiectul suspendării. ”Azi discutăm despre miting”, a declarat el sec.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, spune că va strânge semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care acesta nu semnează decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Declarația vine în contextul în care social-democrații s-au reunit luni, începând cu ora 11, în prima ședință a Biroului Permanent Național după decizia Curții Constituționale privind revocarea lui Kovesi.