Peste 400 de persoane s-au adunat duminică seara în centrul Timișoarei pentru a protesta față de decizia CCR de revocare a șefei DNA, manifestanții solicitând organizarea unui referendum pentru depolitizarea instituției, transmite Mediafax.

Protest TimisoaraFoto: Ana Maria Radoi Facebook

Protestul organizat în Piața Victoriei din Timișoara a început cu intonarea imnului României, iar apoi manifestanții au ascultat mai multe discursuri susținute de câteva persoane.

"Va veni o ploaie și mai mare peste noi dacă nu ne trezim la realitate. Când mă uit la voi, văd doar oameni liberi, care nu sunt dispuși să fie transformați în sclavi. În România există hoție de 28 de ani, s-a furat de o mie de miliarde de dolari. Murim cu zile în spitale, pe autostrăzi. Nu trebuie să renunțăm la lupta noastră pentru libertate, pentru democrație", a spus unul dintre protestatarii care a luat cuvântul în fața mulțimii.

Apoi, cei prezenți au început să scandeze mesaje precum "Nu vrem să fim conduși de hoți", "Vrem justiție, nu corupție", "CCR, sluga PSD", "DNA, luptă DNA", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta" sau "Kovesi, nu uita, strada e de partea ta". De asemenea, manifestații țin în mâini afișe pe care scrie "PSD. ciuma roșie", "Stați în casă, nu vă pasă că țara e încet arsă" sau "Punctul 8 de la Timișoara: Fără comuniști, fără penali".

Totodată, manifestanții i-au solicitat președintelui Klaus Iohannis să declanșeze procedura pentru organizarea referendumului "în vederea depolitizării CCR-ului".

La protest și-au făcut prezența și membri USR și voluntari, care strâng semnături pentru campania "Fără penali în funcții publice".