Un incendiu a izbucnit sâmbătă în Parcul Naţional Domogled în zona localităţii Băile Herculane, un elicopter cu dispozitiv bambi bucket urmând să intervină pentru stingerea focului, care a fost observat de rangerii din zonă, transmite news.ro.

Incendiu Domogled (foto arhiva)Foto: News.ro

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, un incendiu a izbucnit în Parcul Naţional Domogled pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri, într-o zonă greu accesibilă pe munte.

Incendiul a fost observat de rangerii parcului, care au sunat la numărul de urgenţe 112 şi au anuntat pompierii. Din păcate, pompierii sosiţi la faţa locului au constatat că nu pot urca pe munte, zona fiind inaccesibilă lor. La locul incendiului a fost chemat un elicopter cu dispozitiv bambi bucket, care va executa mai multe aruncări cu apa, după ce a executat recunoaşteri.

În urmă cu aproximativ o lună, un incendiu a izbucnit într-o altă zonă din Parcul Naţional Domogled, tot în apropierea oraşului Băile Herculane, pompierii reuşind să lichideze incendiul după mai bine de o săptămână. În Parcul Naţional Domogled creşte Pinul Negru de Banat, o specie protejată de arbori.