Klaus Iohannis a decorat-o vineri, la Consulatul General al României din München, pe Barbara Stamm, Președintele Parlamentului Landului Bavaria, informează Administrația Prezidențială.

Barbara Stamm si Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Ce a spus Iohannis:

”Distinsă doamnă Barbara Stamm, atașamentului dumneavoastră față de România îi stau mărturie cele peste 100 de vizite pe care le-ați efectuat în țara noastră și numeroasele acțiuni și proiecte umanitare promovate în toate colțurile României, în special în județele Bihor, Botoșani, Iași, Ilfov, Neamț, Timiș și Tulcea.

Toate aceste proiecte au avut ca beneficiari mai ales copii, femei și tineri aflați în nevoie de asistență. Chiar dumneavoastră personal ați declarat, în anul 2000, că «v-ați pierdut inima în România». În 1990, când ați venit pentru prima oară în contact cu realitățile sociale deloc îmbucurătoare din România, ați ales să nu fiți indiferentă.

Din contră, v-ați implicat tot mai activ, atât prin dialogul foarte constructiv pe care l-ați avut constant la toate nivelurile politice și ale administrației centrale și locale, precum și prin proiectele derulate de Asociaţia «Bayerische Kinderhilfe Rumänien e.V», fondată la inițiativa dumneavoastră în 1991.

Totodată, v-ați distins ca un partener pe termen lung al României din poziția de Împuternicit al Guvernului bavarez pentru relaţia cu țara noastră, ca şi în calitate de Preşedinte al Fundaţiei România-Bavaria pentru Asistență Socială.

Meritele deosebite obținute în această activitate asiduă v-au fost recunoscute de autoritățile române încă din anul 2000, când vi s-a conferit Ordinul Național «Steaua României» în grad de Ofițer.”