Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat joi seară că ministerul Apărării Naţionale (MApN) studiază posibilitatea de a produce la Craiova avioane fără pilot. Mihai Fifor a mai precizat că fabrica de avioane din Craiova va moderniza și aeronavele Şoim, care vor deveni avioane-şcoală pentru piloţii de pe aparatele F16, potrivit Mediafax.

Ministrul Apararii Mihai FiforFoto: Ministerul Apararii Nationale

"Fabrica de avioane de la Craiova are două posibilităţi: cea clară şi fără nicio urmă de dubiu este modernizarea celor 21 de aeronave Şoim, practic, acesta redevine avionul-şcoală pentru F16, un avion extrem de performant şi a doua - studiem foarte atent posibilitatea ca la Craiova să putem să dezvoltăm programul UAV, adică aparatele acestea fără pilot, un echipament extrem de necesar pentru Armata Română", a declarat ministrul Apărării, la Antena 3.

Mihai Fifor a mai dat asigurări că societatea Aerostar Bacău va asigura mentenanţa pentru avioanele F16 din dotarea Armatei Române, însă a spus că este posibil ca firma băcăuană să asigure servicii şi pentru aparatele de zbor F16 ale Croaţiei.