Un profesor de Engleză din Sighetu Marmației a fost filmat în sala de clasă în timp ce săruta o elevă de 15 ani, în fața colegilor acesteia. Profesorul a demisionat după ce conducerea școlii s-a autosesizat, relateazăDigi24.

Profesor sarutand elevaFoto: Captura YouTube

În filmul postat pe internet de colegii fetei se poate vedea cum cadrul didactic o sărută pe fată și o pipăie.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, conducerea școlii s-a autosesizat, iar după o discuție cu profesorul, acesta a demisionat.

„Am discutat de dimineață cu conducerea unității de învățământ. Ieri am fost informați despre acest incident reprobabil. Conducerea școlii s-a autosesizat cu privire la acest incident regretabil, a avut o discuție cu profesorul de engleză, care și-a recunoscut fapta și totodată gravitatea acestei fapte și și-a dat demisia. Și-a dat demisia din învățământ, el fiind titular pe catedra de limba și literatura engleză de la un liceu tehnologic din Sighetu Marmației. Asemenea comportamente deviante nu au ce să caute în niciun context și cu atât mai mult într-un context educațional. Nu se verifică ipoteza că ar fi fost o condiție sărutul pentru nota de trecere. Din discuții cu conducerea școlii a rezultat faptul că eleva învață bine și, oricare ar fi motivele, nu se pot justifica astfel de comportamente în cadrul educațional”, a declarat Adriana Meșter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, profesorul fusese testat psihologic la începutul anului școlar, așa cum sunt obligați toți profesorii din sistemul de învățământ.

„La testarea psihologică nu s-a descoperit absolut nicio cauză care ar putea să împiedice cadrul didactic să profeseze”, spune Adriana Meșter.

„Conducerea școlii a discutat și cu eleva, a înștiințat ieri părinții atât telefonic, cât și printr-o adresă a școlii. Părinții vor veni probabil azi la școală și s-a luat decizia ca în rezolvarea acestui caz, din punct de vedere emoțional, eleva să beneficieze de serviciile consilierului școlar din unitate”, a mai declarat Meșter.