Deputatul USR Cristian Ghinea spune că decizia Curții Constituționale a României privind revocarea șefei DNA este absurdă pentru că desființează autoritatea președintelui. El mai precizează că s-a ajuns la această situație din cauza politizării Curții, singura soluție fiind înlocuirea judecătorilor cu experți care nu au fost membri de partid în ultimii nouă ani.

Cristian Ghinea si Andra BucurFoto: Hotnews

”Aberație la CCR? Soluția e depolitizarea. Cum a propus USR! CCR dă o decizie absurdă prin care desființează de facto autoritatea Președintelui. Este o urmare firească a politizării permanente a numirilor la Curtea Constituțională. Soluția USR este simplă: să putem numi la Curte doar persoane care (îndeplinind condițiile de studii și experiență actuale), să nu fi fost membre de partid în ultimii nouă ani. Obligația de a publica toate opiniile și argumentele tuturor judecătorilor constituționali. Soluțiile USR au fost propuse într-un proiect de lege deja respins de odioasa majoritate actuală”, a scris Ghinea pe Facebook.

Curtea Constituţională a României a constatat miercuri, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Guvern în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit unor surse, judecătorii Curții Constituționale au stabilit că preşedintele este obligat să emită decretul de revocare a şefei DNA.