UPDATE Curtea Constituțională: Există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 30 mai 2018, 14:18 Actualitate | Esenţial


Curtea Constitutionala
Foto: Curtea Constitutionala
Curtea Constituţională a României a constatat miercuri, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Guvern în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Am admis cu majoritate de voturi și am stabilit că există un conflict între ministrul Justiției și președinte datorat refuzului președintelui de a da curs propunerii ministrului Justiției. Vom publica minuta ședinței și acolo va fi indicată calea de rezolvare a conflictului”, a spus președintele Curții, Valer Dorneanu.

Pe 22 februarie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a cerut revocarea şefei DNA, reţinând în sarcina acesteia 20 de „acte şi fapte de netolerat”. Printre acestea, Toader a menţionat ancheta în cazul OUG 13, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, falsurile din dosare, lipsa unei reacţii adecvate în cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploieşti, precum şi afectarea imaginii României prin dezinformarea forurilor europene.  

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va da curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, argumentând că motivele invocate de Tudorel Toader nu au fost de natură să îl convingă.

Decizia de miercuri vine după ce, în 10 mai, plenul Curţii a dispus amânarea pronunţării. 

În şedinţa de atunci, părţile şi-au susţinut punctul de vedere în legătură cu cererea premierului de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, în principal, şi între Guvernul României şi preşedinte, în subsidiar, determinat de refuzul lui Klaus Iohannis de a da curs cererii de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.  

Din partea Guvernului a pledat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în timp ce Preşedinţia a fost reprezentată de consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, care a cerut respingerea cererii ca inadmisibilă.
 • În pledoaria sa, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, motivat prin lipsa oportunităţii politice, este de natură să creeze un blocaj instituţional.  
El a susţinut că în raportul pe care l-a întocmit a adus argumente de natură juridică şi managerială în favoarea revocării, în timp ce şeful statului a adus argumentul lipsei de oportunitate.  

"Ministrul Justiţiei are autoritatea asupra procurorilor, pe care i-o conferă articolul 132 din Constituţie, ministrul Justiţiei are instrumentele (...), are criteriile de evaluare a activităţii manageriale şi celelalte criterii. Spre deosebire, preşedintele României nu are nicio autoritate asupra procurorilor conferită de Constituţie, nu are instrumentele de evaluare a activităţii profesionale, manageriale. (...) Considerăm noi că lipsa unei intervenţii la nivelul dumneavoastră pentru eliminarea acestui blocaj, pentru preîntâmpinarea pe viitor a unor blocaje asemănătoare, ar fi de natură să acrediteze şi să susţină ideea potrivit căreia oricând, în orice împrejurare, indiferent de motive, politice, discreţionare, preşedintele României ar putea să refuze să dea curs unei proceduri legale, blocând-o la jumătatea parcursului", a mai spus ministrul Justiţiei.
 • La rândul său, consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a afirmat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu este cauza unui blocaj instituţional, ci reprezintă finalizarea unei proceduri şi exercitarea unei atribuţii legale a şefului statului.  
Ea a adăugat că în sesizarea transmisă CCR de prim-ministrul Viorica Dăncilă nu se precizează în ce constă blocajul instituţional la care se face referire. "Situaţia prezentată în sesizare nu constituie un conflict juridic de natură constituţională. Prin urmare, vă rog să respingeţi cererea ca inadmisibilă", a mai spus consilierul prezidenţial.  

Conduita care îi este imputată preşedintelui în cazul refuzului de revocare a procurorului-şef al DNA nu reprezintă o problemă de constituţionalitate, ci una de legalitate, a cărei soluţionare revine instanţelor de judecată, se arată în punctul de vedere transmis de Klaus Iohannis către CCR.

"Aspectele invocate (...) şi calificate de autorul sesizării drept conflict juridic de natură constituţională nu se circumscriu cerinţelor referitoare la: autorităţile constituţionale ce pot fi subiecte ale acestuia, în ceea ce îl priveşte pe ministrul Justiţiei; nu vizează un conflict de competenţă (pozitiv sau negativ) născut între autorităţile publice constituţionale sau o situaţie conflictuală a cărei naştere rezidă în mod direct din textul Constituţiei; nu există un blocaj instituţional; conduita imputată nu reprezintă o problemă de constituţionalitate, prin ea însăşi, ci una de legalitate, ce intră în sfera de competenţă a instanţelor de judecată", se afirmă în document.  

Conform şefului statului, din modul de structurare a sesizării nu rezultă ce autoritate publică este parte în conflict cu preşedintele României, în ce constă blocajul instituţional în concret şi care este raţiunea introducerii cererii, câtă vreme modul de interpretare şi aplicare a dispoziţiilor legale intră în sfera de înfăptuire a actului de justiţie, motiv pentru care se solicită respingerea ca inadmisibilă. 

Sesizarea formulată de prim-ministru, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, a fost depusă la CCR pe 23 aprilie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20768 vizualizari

 • +14 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 30 mai 2018, 14:20)

  [anonim]

 • +19 (27 voturi)    
  cecere este Sluga P$D (Miercuri, 30 mai 2018, 14:20)

  un domn [utilizator]

  ne vedem in Strada !
 • -24 (32 voturi)    
  hehe (Miercuri, 30 mai 2018, 14:24)

  Mazeta [utilizator]

  La colivie!
  • +9 (17 voturi)    
   omule, (Miercuri, 30 mai 2018, 16:38)

   lp [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   du-te si trateaza-te
  • +4 (14 voturi)    
   mai sluga psd... (Miercuri, 30 mai 2018, 16:59)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   un comentariu destept nu ai?!
   aparent va platesc la numar de posturi nu la inteligenta comentariului , sau macar la numarul de cuvinte...
  • 0 (0 voturi)    
   Merge contorul tavarasu Mazeta? (Vineri, 1 iunie 2018, 0:21)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Merge!!!
 • +2 (16 voturi)    
  Va mai mira? (Miercuri, 30 mai 2018, 14:24)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Dorneanu, Morar si Pivniceru si-au facut datoria, ca si ceilalti sclavi ai psd-alde. Traian Basescu poate fi fericit pentru costaricana Udrea. Sclavul lui, Morar, a facut ce trebuie!
  • +3 (5 voturi)    
   Informeaza-te .... (Miercuri, 30 mai 2018, 16:38)

   Red.dog [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   ..inainte de a acuza !!! https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22479576-votul-cazul-deciziei-cur-constitu-ionale-6-judec-tori-pentru-3-mpotriv-livia-stanciu-daniel-morar-tefan-minea-opus-deciziei.htm
  • +6 (6 voturi)    
   corectie (Miercuri, 30 mai 2018, 16:40)

   Keni [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   desi nu il suport, Morar a votat impotriva. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22479576-votul-cazul-deciziei-cur-constitu-ionale-6-judec-tori-pentru-3-mpotriv-livia-stanciu-daniel-morar-tefan-minea-opus-deciziei.htm
 • +11 (17 voturi)    
  Mai sunt luni bune pana la vara (Miercuri, 30 mai 2018, 14:24)

  eleVenereCtions [utilizator]

  dar vad ca slugile PSD-ului vor iar sa vada lumea iesind sa protesteze.
 • +16 (22 voturi)    
  E ...... va e dor de proteste , nu-i asa ? ... (Miercuri, 30 mai 2018, 14:24)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  Hai , incercati sa-l suspendati !

  Dar chiar va rugam !!!


  hashtag_REZIST_!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +12 (18 voturi)    
  Dorneanu... prietenul tau din CCR (Miercuri, 30 mai 2018, 14:25)

  Lucian P. [utilizator]

  Asa-i cand te trezesti prea tarziu si mafia s-a infiltrat peste tot: http://www.aktual24.ro/wp-content/uploads/2016/07/dorneanu-610x300.jpg. Vor pleca tot mai multi romani, ei vor trai ca niste regi cu banii furati, prin Madagascar, Costa Rica, Brazilia, etc., sau chiar in tara, inconjurati de oameni care traiesc de la o luna la alta.
  • +10 (16 voturi)    
   turist de URSS (Miercuri, 30 mai 2018, 16:36)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Lucian P.

   salivand cu jind acolo la mana Stapanului Cracanat
 • -2 (10 voturi)    
  asa (Miercuri, 30 mai 2018, 14:25)

  dum_i [utilizator]

  gata.

  Eu cred ca e destul cu joaca.

  DNA, presedintele si cati mai sunt in opozitie onesti sa isi dea demisa

  Si ne vedem in strada. Pana ajung ei in carcera.

  Toti.
 • +6 (12 voturi)    
  zau??? (Miercuri, 30 mai 2018, 14:26)

  ..13 [utilizator]

  Hai sa vedem unde este conflictul ca io as putea spune ca sunt doua articole care nu se coreleaza dar nu mi-s jurist ci doar parerist
 • +7 (15 voturi)    
  E vreme frumoasă! (Miercuri, 30 mai 2018, 14:27)

  Wasile [utilizator]

  Ce bine că avem weekend prelungit. Vorba unui coleg, bine că nu mai trebuie să îmbrac copii.
  Ne vedem!
 • +5 (11 voturi)    
  adio democratie... (Miercuri, 30 mai 2018, 14:27)

  liviu_ [utilizator]

  adio stat de drept
  adio republica semi-prezidentiala, bun venit republica parlamentara (lucru impotriva valorilor europene si a democratiei)...

  ura ura...

  republica pesedista romania...
  bascalie totala ce se intampla in tara asta...
  o gluma proasta de CCR.... sunt tare curios sa vad motivarea... pt ca daca cineva nu reinventeaza legile UE si definitia cuvintelor din dex... nu au nici un motiv sa faca asta...

  de acum s-a terminat... nimeni nu-i mai opreste...
  nici macar nu mai conteaza daca trec sau nu legile justitiei.. romania NU mai este membra UE... si romania o sa primeasca niste sanctiuni dure...
  este doar o chestiune de saptamani-luni....

  evident ca boii care se bucura acum o sa dea vina pt depreciere si inflatie tot pe "agenturi"....

  ce sa mai zic...
  credeam ca m-am nascut in romania, nu in china sau koreea de nord... greseala mea...

  sa vedem acum unde dracu o sa ne caram...
 • +5 (9 voturi)    
  PS: (Miercuri, 30 mai 2018, 14:28)

  liviu_ [utilizator]

  inca mai e o speranta sa fie comflict, dar sa nu fie obligat sa o demita ... desi ma indoiesc... dar na... speranta moare ultima...

  inca mai sper ca nu sunt intr-o dictatura... nustiu de unde atata optimist debordant...
  • +1 (3 voturi)    
   eu zic sa te trezesti (Miercuri, 30 mai 2018, 16:41)

   Keni [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   nici eu nu stiu de unde ai atata optimism...
 • -10 (14 voturi)    
  Urmaresc cu interes (Miercuri, 30 mai 2018, 14:29)

  asistat [utilizator]

  si ingrijorare faptul ca presedintele se afla tot mai des in afara Constitutiei... Noroc ca: CCR!
  • +2 (6 voturi)    
   mda... (Miercuri, 30 mai 2018, 16:58)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   sluga de servici psd...

   tu, mazeta si cucuveaua...
   3 slugi fara argumente, fara luciditate etc

   pentru aia 2 neuroni functionali.... atata timp cat nimeni nu stie concret cum se interpreteaza legea, nu poti sa fi inafara ei...
   mai mult ... ccr interpreteaza constitutia, nu SUNT constitutia! ei pot gresi... iar decizia ICCJ impotriva ccr de acu 1 luna parca, dovedeste acest lucru...
  • 0 (0 voturi)    
   Urmaresc cu interes (Miercuri, 30 mai 2018, 17:01)

   Cuca [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   si ingrijorare faptul ca tu te afli tot mai des in afara intelegerii si logicii... Noroc ca: pastilutele!
  • +2 (4 voturi)    
   catre asistat (Miercuri, 30 mai 2018, 17:26)

   1234_5678 [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   esti pe toate site-urile, vad ca activezi si pe g4media. mare idiot mai esti, idiot plin de interes
  • 0 (0 voturi)    
   Nu esti tu capabil sa urmaresti mai baietzal (Vineri, 1 iunie 2018, 0:23)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   Because iq de pantof!!!
 • +3 (9 voturi)    
  Instruirea din rrrrusia a dat roade... (Miercuri, 30 mai 2018, 14:30)

  rov [utilizator]

  boldsevicii nu cedeaza pana nu distrug tara asta...
  Cu armata asta hapsana de tradatori si hoti ...pare o bagatela. Se pare ca si SRI e in vacanta :))
 • +2 (8 voturi)    
  Deci (Miercuri, 30 mai 2018, 14:31)

  MrSin [utilizator]

  We're fucked, nu?
 • +2 (8 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 30 mai 2018, 14:32)

  polonyca [anonim]

 • +8 (14 voturi)    
  Deci noi toti (Miercuri, 30 mai 2018, 14:33)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Din granitele astea ale Romaniei traim si respiram pentru ca liviu dragnea trebuie sa scape de parnaie, si sefa DNA trebuie sa pice pentru ca este in vizorul lui
  Parlamentul Senatul CCR CNA DNA ANPC orice trebuie sa cante cum vrea tenesmenu, eu daca vreau sa ader la o anumita institutie a statului, trebuie sa fiu pesedist si sa cant pe limbajul lui Liviu Dragnea
  Bai e incredibila tara asta, au sterilizat astia totul, si apoi te miri de ce ne gandim tot mai multi sa plecam pe calea multora din tara.....totul este Liviu Dragnea, este incredibil
 • 0 (8 voturi)    
  Astepta cineva alt verdict? (Miercuri, 30 mai 2018, 14:33)

  Martinezu [utilizator]

  Tavalugul este in miscare deja si nu mai poate fi oprit.
  Pune la pamant tot ce s-a cladit in anii de dupa integrare! Cine a avut minte si posibilitati s-a carat din balamuc.
 • +5 (9 voturi)    
  Iohannis NU trebuie (Miercuri, 30 mai 2018, 14:34)

  lp [utilizator]

  sa accepte demiterea lui Kovesi ! E Presedintele, sa puna capat alunecarii spre distrugere a Romaniei
 • -4 (14 voturi)    
  Absolut de bun simt (Miercuri, 30 mai 2018, 14:35)

  CalinMircea [utilizator]

  E absurd ca președintele să aibă o opinie într - o problemă pur tehnică, care nu are nici o treabă cu politicul sau cu oportunitatea. Doar dacă acceptăm că numirile (și revocările) procurorilor ar fi politice. Dar atunci s-a terminat cu statul de drept, justiție independentă, etc..
 • +2 (6 voturi)    
  . (Miercuri, 30 mai 2018, 14:36)

  Ingwar [utilizator]

  nu va jucati cu focul mafiotilor, cred ca e necesar un protest
 • +3 (5 voturi)    
  . (Miercuri, 30 mai 2018, 14:36)

  Ingwar [utilizator]

  nu va jucati cu focul mafiotilor, cred ca e necesar un protest
 • +2 (6 voturi)    
  Sfarsit de drum! (Miercuri, 30 mai 2018, 14:37)

  Red.dog [utilizator]

  CCR a bagat Romania cu oistea-n gard. Putem spune bye, bye Uniunii Europene !!!
 • +6 (10 voturi)    
  Ghici cine a fost in Rusia (Miercuri, 30 mai 2018, 14:38)

  outside_the_wall [utilizator]

  contrar recomnadarii MAE? Si-a facut doar tema data de tac'su Putin.
 • 0 (4 voturi)    
  "calea de rezolvare a conflictului" (Miercuri, 30 mai 2018, 14:39)

  alex562 [utilizator]

  #RESET
 • +2 (8 voturi)    
  Nu stiam ce sa fac weekendul asta (Miercuri, 30 mai 2018, 14:41)

  PuieMonta007 [utilizator]

  Imi iau bilet si vin in tara! Multumesc PSD&CCR pt nenumaratele ocazii pe care mi le-ati dat sa mi vizitez familia mai des.
  PS: Slugarele pregateste cremutza si chiloteii roz ca a venit timpul sa mi satisfac toate fanteziile pe care le am cu negii tai
 • +1 (7 voturi)    
  #JosMainileDePeDNA (Miercuri, 30 mai 2018, 14:42)

  ProClaim [utilizator]

  #JosMainileDePeDNA
 • +2 (6 voturi)    
  Cercul borfasilor (Miercuri, 30 mai 2018, 14:43)

  PuieMonta007 [utilizator]

  Slugarel propune, Dorel aproba si Nicolicea (acum 5 min) comenta pe digi. Bah cat sa va mai suportam javrelor? Baga v as in dube pe toti ca pe "saitul de cultura"
 • +4 (8 voturi)    
  Curtea Conspirationala (Miercuri, 30 mai 2018, 14:44)

  sfarleaza [utilizator]

  PSD a pus laba si pe aceasta institutie. Dorneanu cel cu venituri de 420.000 de lei pe an nu este altceva decat o sluga jalnica.
  Deci ? Singura solutie o noua (si adevarata) revolutie, altfel astia ne fura si zaharul din ceai !
 • +2 (6 voturi)    
  Murdari rau (Miercuri, 30 mai 2018, 14:45)

  Adrian81 [utilizator]

  E clar ca sunt mai toti murdari la botic de handel de Dragnea. Totusi ma asteptam sa o faca mai pe ocolite asa.

  Cu alte cuvinte, in situatia asta, presedintele are dreptul si OBLIGATIA de a face tot ce zice ministrul justitiei Tantalel Toader.

  Nu inteleg atunci de ce naiba mai e implicat presedintele in toata tarasenia asta? De ce nu o da ministrul afara si gata.

  CCR jenibil ca de obicei.
 • +2 (6 voturi)    
  CCR = PCR (Miercuri, 30 mai 2018, 14:47)

  LaFlemme [utilizator]

  E de-ajuns sa te uiti la componenta CCR-ului, scuze PCR-ului. Sincer, eu chiar ma intreb de ce mai avem presedinte. De ce mai avem CCR?
 • 0 (6 voturi)    
  asta asteptam :) (Miercuri, 30 mai 2018, 14:47)

  Dan_Nemes [utilizator]

  Deci ne vedem din nou in strada cu flori pentru jandarmi?

  Ei probabil ca o sa vina cu scuturi si pistoale cu bile/gloante pentru cazul in care cineva are tupeul sa iasa in strada.
 • +1 (3 voturi)    
  exista si un as ascuns in mana Presedintelui... (Miercuri, 30 mai 2018, 14:52)

  ..13 [utilizator]

  pana la proba contrarie a procedat excelent - sa vedem si motivarea CCR-ului...

  Am pregatit sticla sa ma imbat - o sa fie de fericire sau de tristete?
 • +4 (8 voturi)    
  Ciuma rosie a intrat (Miercuri, 30 mai 2018, 14:55)

  CipCC [utilizator]

  Ciuma rosie a intrat in toate institutiile. CCR ul este de mult timp corupta.

  Sa nu uitam ca nu demult s-au dat cateva legi prin care Judecatorii CCR sa nu poate fi trasi la raspundere.
  Acum pot face ce vor ei ptr. ca, nu-i asa, ei sunt dumnezei...

  Va mai intrebati de ce pleaca oamenii tineri din tara? Tocmai din aceast cauza pleaca!!!!
  Nimic bun nu se vede la orizont.....
 • +2 (4 voturi)    
  deci pana la urma presedintele (Miercuri, 30 mai 2018, 14:58)

  Hans Metter [utilizator]

  e doar un notar.
  • 0 (0 voturi)    
   Se pare ca in conceptia PSD-ului, da (Miercuri, 30 mai 2018, 17:03)

   Cuca [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

   Are nevoie numai de o stampila si o parafa.
 • +4 (8 voturi)    
  Lovitura de stat (Miercuri, 30 mai 2018, 15:01)

  Semiramidul [utilizator]

  a inceput!

  At trebui ca romanii ca cante marseilleza...
 • +2 (8 voturi)    
  ...niste tradatori de neam si tara... (Miercuri, 30 mai 2018, 15:02)

  mitocanu [utilizator]

  ...ccr isi dovedeste obedienta deplina fata de psd-alde si ne arunca inapoi cu 30 ani...probabil ca iccj il va achita pe dragnea si cu asta basta...romania o ia pe calea coruptilor si analfabetilor...bonne anniversaire 100!!!...
 • +2 (8 voturi)    
  Lovitura de stat a comunistilor CCR (Miercuri, 30 mai 2018, 15:02)

  Muncitorul [utilizator]

  Exista pe dracu'. Ministru propune, presedintele decide. Ce conflict e asta? Asa scrie in constitutie. Ce e de interpretat. Noapte mintii in capul comunistilor din CCR. Ne-au scos din europa si ne arunca in dictatura. Ne-am intors in 1990, dupa lovitura de stat tot a comunistilor. Plecati cat mai puteti din tara. Nu merita sa mai stati, macar pt copii vostri ...
 • +2 (6 voturi)    
  Misto (Miercuri, 30 mai 2018, 15:02)

  omezu [utilizator]

  Deci CSM care cica e garantul independentei Justitiei e, in viziunea CCR, doar o adunatura de oameni care-si dau cu parerea si atat, iar omul din stat cu cele mai multe voturi a devenit un simplu primar.
 • +1 (7 voturi)    
  x (Miercuri, 30 mai 2018, 15:03)

  gigibigi [utilizator]

  la cum suna textul pare ca ati capitulat in fata hotilor. Daca e asa, tocmai ati legalizat hotia. .....faina tara
 • +2 (6 voturi)    
  Sa vedem si care e calea de rezolvare (Miercuri, 30 mai 2018, 15:12)

  Susufler0 [utilizator]

  a conflictului !

  Fiind vorba de indicarea ei in minuta (minuta care reprezinta hotararea pe scurt, este lesne de presupus ca Presedintele devine "baiatul de mingi" al ministrului !

  Oare tot o singura opinie contrara avem, cum ne-am obisnuit in ultimul timp ?

  PS. Curtea Constitutionala de partid si de stat a reusit sa coboare intr-atat standardele incat lucreaza pe sistemul : "ma platesti, te servesc (te rezolv)" !
 • +2 (6 voturi)    
  totusi... (Miercuri, 30 mai 2018, 15:14)

  liviu_ [utilizator]

  interesanta declaratie "Vom publica minuta ședinței și acolo va fi indicată calea de rezolvare a conflictului” sa mai fie oare o urma de speranta?!
  ma indoiesc... dar cine stie...
 • +2 (8 voturi)    
  Afara (Miercuri, 30 mai 2018, 15:15)

  Mihai__ [utilizator]

  Hai ca-i cald afara!
 • +3 (11 voturi)    
  ce conflict???? (Miercuri, 30 mai 2018, 15:15)

  MirceaIo [utilizator]

  E dreptul presedintelui sa aiba ultimul cuvant si drept de veto. Asa scrie in constitutie. Se pare ca smecherii si privilegiatii din aceasta tara vor sa isi pastreze acelasi statut. Haideti la proteste!!!! Tudorel e omul rusilor, al stalinistilor KGB de la Moscova!!!De ce a fost presedintele CCR la Sankt Petersbourg??? Scarba, scaraba si iar scaraba!!!!!!sa fii hot e mai rentabil si mai sigur in Romania. Esti protejat de sistem!!!!!
 • +5 (9 voturi)    
  ...bai hotnews... (Miercuri, 30 mai 2018, 15:16)

  mitocanu [utilizator]

  ...ati devenit retrograzi...sunteti cu psd-alde?...nu mai publicati decat comentarii favorabile lor?...v-am trimis comentariul de mai jos, ce asteptati?...acord de la dragnea?......
  ....ccr isi dovedeste obedienta deplina fata de psd-alde si ne arunca inapoi cu 30 ani...probabil ca iccj il va achita pe dragnea si cu asta basta...romania o ia pe calea coruptilor si analfabetilor...bonne anniversaire 100!!!…
 • +1 (1 vot)    
  Achtung bitte! (Miercuri, 30 mai 2018, 15:18)

  Fides [utilizator]

  Deci conflict intre ministru si presedinte, datorat celui din urma, deoarce Iohannis a refuzat propunerea facuta de Toader - dar na ce a mai ajuns si jurnalismul PR.
 • -3 (7 voturi)    
  greuceanu (Miercuri, 30 mai 2018, 15:18)

  alex562 [utilizator]

  isi lua iar puterea cand atingea pamantul cu picioarele (la noi)

  popeye cand manca spanac la conserva (la cine trebuie)

  etc

  lkc si-o ia cand opreste chiar in statie, nu intre, disciplina bat-o vina

  treaba e ca "stupid people"-ii pomeniti de brucan s-au mai "desteptat", poate au ascultat imnul de prea multe ori, cineva cu atributii de pe la cine trebuie ar trebui sa ne aduca inapoi la "celetzinca", era mai cuminte
 • +4 (12 voturi)    
  au ajuns borfasii la CCR (Miercuri, 30 mai 2018, 15:19)

  TDragos [utilizator]

  Cat mai trebuie sa indure tara asta?...toate scursurile si non-valorile ajung in pozitii cheie si ne decid viitorul.
  Le-au asigurat superimunitate si acum decid in functie de ce le transmit infractorii.
  Este clar...fara o implicarea oamenilor onesti vom fi in continuare botjocoriti si calcati in picioare...muncim sa platim taxe din care se platesc salarii si beneficii infractorilor.
  Sper sa ajungem la implozie...sa constuim de la zero.
 • +10 (16 voturi)    
  e clar (Miercuri, 30 mai 2018, 15:25)

  Bittick [utilizator]

  de astazi justitia nu mai este independenta in Romania. Probabil ca in urmatoarea perioada o sa asistam la continuarea sirului de achitari (inclusiv a lui Dragnea) si la procese fabricate la comanda impotriva opozantilor. Viitorul nostru in UE devine incert. Le multumesc tuturor acelora care n-au catadicsit sa iasa la vot in decembrie pentru fericirea pe care ne-au adus-o pe cap. Suntem un popor de idioti...
  • +2 (8 voturi)    
   .... (Miercuri, 30 mai 2018, 16:50)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Bittick

   In mod egal alora care si-au anulat votul, parca CTP fiind promotorul acestei idei. Si mai trebuie multumit unor "intelectuali" care intretineau soparle ca e bine sa iasa PSD-ul si sa se duca de rapa opozitia pentru ca oricum nu e nimic de capul lor, se va recladi ceva maret in loc. Ce se va recladi? Cam ce s-a recladit la unguri si alti estici, comunistii au devenit discretionari.
   Ah, sa nu-i uit pe tembelii care cred ca Soros comploteaza din umbra sa distruga Romania. Nu e nevoie, au distrus-o ei votandu-l pe Dragnea sau stand acasa.
 • +5 (9 voturi)    
  bravo! (Miercuri, 30 mai 2018, 15:42)

  lildog [utilizator]

  S-a ajuns la un nou nivel al slugarniciei. Astia sunt in stare sa ne spuna cu mana pe inima ca alb e negru si invers. Sunt curios de reactia polulara - daca nici acum... nu cred ca mai e speranta pentru Romania democratica. Si asa a declarat "doamna" Udrea: ”Dar România nu poate fi condusă sau cu greu poate fi condusă cu democrație"
 • +8 (12 voturi)    
  bascalie (Miercuri, 30 mai 2018, 16:01)

  traiang [utilizator]

  Hai ca-i de bascalie cum o PROPUNERE devine OBLIGATIE !!! CCR-eul intoarce statul pe dos Pai ce puteri mai are presedentia aleasa in cazul de fata cu 6 mil de voturi fata de un politic numit de gasca celor 3 mil CCR este originar politic din moment ce sunt alesi de fiecare grup politic deci nu are nici o independenta Aceiasi problema au avut si polonezii cu Curtea Constitutionala dar au avut puterea sa o schimbe In concluzie acum totul este la mana lui Dragnea !!!
 • +8 (12 voturi)    
  De fapt exista conflict (Miercuri, 30 mai 2018, 16:29)

  kent8 [utilizator]

  intre infractorul Dragnea si Justitie, dar slugile se fac ca nu vad.
 • +2 (8 voturi)    
  Oare orsa apara nuante relevante in considerentele (Miercuri, 30 mai 2018, 16:31)

  Susufler0 [utilizator]

  deciziei CCR, care sa-i permita Presedintelui sa ceara reluarea procedurii de revocare ?
 • +8 (12 voturi)    
  hehe (Miercuri, 30 mai 2018, 16:34)

  transpenibilus [utilizator]

  ... iar PSD trebuie scos IN AFARA LEGII si DESFIINTAT!
 • +2 (12 voturi)    
  ...sunteti jalnici hotnews... (Miercuri, 30 mai 2018, 16:34)

  mitocanu [utilizator]

  ...de doua ori am trimis acelasi comentariu spre publicare si tot nu v-ati conformat...mai bine v-ati schimba numele in ANTENA3 sau LUMEA JUSTITIEI...PUBLICATI DOAR CE VA CONVINE...RUSINE VOUA...
 • +5 (11 voturi)    
  xxxxx (Miercuri, 30 mai 2018, 16:46)

  gigibigi [utilizator]

  liber la furat fratilor! De azi justitia nu mai exista in Romania. Hotii pot face ce vor
 • +2 (2 voturi)    
  macar (Miercuri, 30 mai 2018, 17:53)

  Itsoc [utilizator]

  cei 61% care nu au votat in 2016 nu vor fi afectati, se stie ca cei care nu voteaza nu sunt afectati de ce se intampla in tara si ca oricum toti sunt la fel.corporatistii tot in grecia merg in vacanta, mallurile tot pline, partiile la fel, valea prahovei tot plina.

  concediu placut in republica bananiero-hoteasca romanica!
 • 0 (0 voturi)    
  Interesant (Miercuri, 30 mai 2018, 20:45)

  wintershadow [utilizator]

  cum deciziile unei institutii, CCR in cazul de fata, sunt cand aplaudate cand contestate de aceiasi oameni. Ce facem, avem incredere in institutiile statului, le vrem puternice si credibile sau nu conteaza decat interesele meschine?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by