Președintele Klaus Iohannis îl va primi miercuri după-amiază, la Cotroceni, pe Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice.

Klaus Iohannis si printul Charles (foto arhiva)Foto: Facebook - Klaus Iohannis

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, va fi primit în holul de Onoare al Palatului Cotroceni la ora 15.40, după care vor urma convorbiri tête-à-tête, potrivit agendei oficiale a șefului statului român.

În martie anul trecut, Printul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul National 'Steaua Romaniei' in Grad de Mare Cruce, in semn de 'pretuire pentru activitatea in Romania si pentru promovarea imaginii acesteia in lume'.

Prințul Charles a mai fost la COtroceni și în mai 2016.

In iunie 2015, printul Charles si-a lansat propria fundatie in Romania - Fundatia Printul de Wales -, o organizatie caritabila cu scop educativ ce urmareste sa sprijine pastrarea patrimoniului, agricultura si dezvoltarea durabila in Romania.

Printul de Wales detine, prin fundatia sa caritabila din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation -, o casa saseasca in satul Viscri, judetul Brasov, pe care a oferit-o fundatiei sale din Romania.