Înalta Curte a amânat, pentru 8 iunie, decizia în dosarul în care este judecat Dragnea / DNA a cerut 7 ani și jumătate de închisoare pentru liderul PSD

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 29 mai 2018, 10:30 Actualitate | Esenţial


Liviu Dragnea
Foto: Facebook
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, marţi, pentru 8 iunie, decizia în dosarul în care șeful PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, potrivit Agerpres.

Hotărârea a fost luată după ce o parte dintre inculpaţi au depus mai multe concluzii, instanţa dând un nou termen pentru a le putea studia.

La ultimul termen de judecată, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul "Referendumul", în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Tot pedepse spre mediu au fost solicitate pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, şi Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzaţiile care li se aduc.

Pentru Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, şi Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, anchetatorii au solicitat, având în vedere că au recunoscut faptele, pedepse orientate către minimum pentru acuzaţiile din dosar.

Totodată, în cazul inculpaţilor care au dorit judecarea în procedură simplificată - Anisa Niculina Stoica, Adriana Botorogeanu (cele două angajate la DGASPC Teleorman despre care procurorii spun că lucrau de fapt la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman) şi Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare -, DNA a cerut ca aceştia să fie condamnaţi pe o perioadă orientată către minim prevăzut de lege şi cu reducerea unei treimi din pedeapsă.

În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat prejudiciul în cauză.

Pe latură civilă, DNA apreciază că fiecare inculpat trebuie să contribuie la repararea prejudiciului adus DGASPC Teleorman.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a susţinut că niciun martor din dosarul DGASPC Teleorman nu spune să fi auzit de vreo instigare a lui Dragnea şi că acesta nu era abilitat să controleze Direcţia.

De asemenea, apărătorul a solicitat instanţei să aibă în vedere faptul că persoana despre care se pretinde că ar fi instigat-o Liviu Dragnea, respectiv Anisa Niculina Stoica, a precizat că nu a fost determinată în niciun fel să se angajeze şi să efectueze atribuţiile de serviciu în altă parte.

Cu privire la declaraţiile inculpatului Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, avocatul a precizat că ele se contrazic, aceasta susţinând de fiecare dată o altă situaţie de fapt.

Tot la acea dată, Liviu Dragnea afirma că le-a solicitat magistraţilor să fie achitat, iar în ceea ce priveşte o eventuală obligare a sa de a efectua muncă în folosul comunităţii, el a arătat că face acest lucru de 20 de ani.

"Am afirmat cu tărie nevinovăţia mea. Nu am comis absolut niciuna dintre faptele, presupusele fapte, pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu. În ceea ce priveşte munca în folosul comunităţii, eu am fost foarte clar. Am spus că sper să nu se ajungă acolo, am solicitat achitarea şi am mai spus că eu muncesc în folosul comunităţii de peste 20 de ani", a declarat Liviu Dragnea, la finalul procesului.

Pe parcursul procesului, Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica şi Ionel Marineci au optat pentru a fi judecaţi prin procedura simplificată, care presupune recunoaşterea vinovăţiei şi scăderea cu o treime a pedepselor, însă ultimul dintre ei a revenit ulterior, cerându-le judecătorilor să renunţe la această procedură.

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


3740 vizualizari

 • +24 (24 voturi)    
  se astepta (Marţi, 29 mai 2018, 10:32)

  Wildschwein_007 [utilizator]

  cineva la altceva decat o amanare?
  • +17 (17 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 29 mai 2018, 11:17)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui Wildschwein_007

  • +3 (3 voturi)    
   faptul (Marţi, 29 mai 2018, 15:14)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

   ca dragnea si-a stabilit excursii in Elvetia chiar in ziua in care ar fi trebuit data hotararea judecatoreasca, arata ca are cartite in sistem si a stiut din timp ca se va amana luarea unei decizii. Foarte posibil ca chiar un judecator din complet sa-i fie sursa de informatii.
  • 0 (0 voturi)    
   Nimeni (Marţi, 29 mai 2018, 17:04)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

   care sa-i aplice tratamentul aplicat lui John Lennon, alt mare aburitor al maselor idioate ?
 • +28 (28 voturi)    
  In ritmul acesta (Marţi, 29 mai 2018, 10:39)

  2016 [utilizator]

  ii albeste sultanului Dragnea mustata si noua parul in cap! Nicio sansa sa termine acest proces! Mai iese un judecator din completul de judecata la pensie si iar se reia procesul! Si uite asa, avem justitia "libera" a lui Dragnea si Tudorel Gargamel!
  Suntem rusinea UE; cum sa reziste oamenii de buna credinta in sultanatul lui Dragnea si a pupincuristilor din jurul lui?
 • +28 (28 voturi)    
  n-avem chef sa judecam azi (Marţi, 29 mai 2018, 10:39)

  mnicku [utilizator]

  " prea misto afara ca sa ne pierdem vremea cu lucrul, mai bine un fresh ceva "
 • +25 (25 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 29 mai 2018, 10:46)

  qwerasdf [anonim]

 • +15 (15 voturi)    
  si atunci de ce o lungeste Inalta Curte de Caca? (Marţi, 29 mai 2018, 10:49)

  revo [utilizator]

  Cum zioceam: Dragnea e scos curat ca lacrima; vor plati doar slugile (ceea ce este foarte bine):

  "Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a susţinut că niciun martor din dosarul DGASPC Teleorman nu spune să fi auzit de vreo instigare a lui Dragnea şi că acesta nu era abilitat să controleze Direcţia.

  De asemenea, apărătorul a solicitat instanţei să aibă în vedere faptul că persoana despre care se pretinde că ar fi instigat-o Liviu Dragnea, respectiv Anisa Niculina Stoica, a precizat că nu a fost determinată în niciun fel să se angajeze şi să efectueze atribuţiile de serviciu în altă parte".
 • +16 (16 voturi)    
  Da eram sigur (Marţi, 29 mai 2018, 10:52)

  spysoby [utilizator]

  Da de acuzatia de munca la negru procurorul nu a auzit?
  Asta e delictul principal.
 • +20 (20 voturi)    
  7 iunie care an? (Marţi, 29 mai 2018, 10:58)

  ciufy [utilizator]

  Instanta nu a precizat pentru ce an a amanat sentinta... 20-20, 20-30..?
  • +2 (2 voturi)    
   misto, (Marţi, 29 mai 2018, 15:18)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui ciufy

   pe 07.06 se da hotararea judecatoreasca, pe 09.06 vor pesedacii sa se mitingeasca pt. analfabeta functional vasilica, adunatura urmand a se transforma intr-un miting de protest impotriva statului paralel, a lui Soros, a corporatiilor, a lui Johannis, a sistemului juridic (daca nu e o hotarare convenabila lui pablito), un miting de sustinere a lui dragnea, printisorul baltilor.
 • +17 (17 voturi)    
  Doar o pregatire (Marţi, 29 mai 2018, 11:03)

  Martinezu [utilizator]

  pentru ce se va inampla la urmatorul termen!
 • +17 (17 voturi)    
  Corb la corb nu scoate ochii (Marţi, 29 mai 2018, 11:08)

  ruskimushki [utilizator]

  Perversitatea democratiei originale in toata splendoarea ei.
 • +17 (17 voturi)    
  Le-a fost frica sa-l condamne cand e in Elvetia? (Marţi, 29 mai 2018, 11:17)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  Poate nu se mai intoarce si zboara in Costa Rica? Glumesc, desigur. Dragnea e patriot, el nu fuge la exploatatori :))
 • +16 (16 voturi)    
  A doua zi va fi Inaltarea Domnului (Marţi, 29 mai 2018, 11:27)

  barba-neagra [utilizator]

  Judecatorii au devekit atat de servili si predictibili incat nici nu le mai pasa:

  Vor da achitarea cu doar o zi inaintea mitingului organizat pentru sustinerea marionetei, de fapt lui insusi.

  Banuiesc ca judecatorii au primit si ei hotararea de a amana sentinta pe 8 iunie prin SMS.

  Rusine magistratilor!
 • +10 (10 voturi)    
  Judecatorii lui peste (Marţi, 29 mai 2018, 11:45)

  PlutoniumBoy [utilizator]

  Sunt N persoane care si-au recunoscut vinovatia, exista dovezi clare pentru constituirea unui grup infractional, spalare de bani, abuz de functie, totul este evident. Ori procurorul a lasat-o mai moale, ori judecatorii si-au luat caimacul si-amana pan'la la prescriere. In orice caz, daddy nu este cel mai inocent om din Romania.
 • +5 (5 voturi)    
  Hai să amânăm și noi. (Marţi, 29 mai 2018, 14:58)

  asavreau [utilizator]

  Medicii să trateze,electricienii să dea curent,bucătarii să facă mâncare,hidrologii să dea apă,gunoierii să ridice gunoiul,profesorii să predea,și tot așa.Ce,numai magistrații au voie să facă treaba cum și când vor?Legile clocite de Iordache nu spun nimic de termenele de judecată a unui dosar.Hai să scădem cu 10% salariul celor care judecă,pentru fiecare amânare a unui proces.
  • +1 (1 vot)    
   Buna idee (Marţi, 29 mai 2018, 17:03)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   Doar ca peste tot colcaie de securisti si baieti din alte agentii.
   N-as avea nimic impotriva daca as avea si ceva beneficii din asta, de pilda: drumuri stas, trenuri stas, spitale stas, coruptie in administratie spre 0, borfasi inchisi, samd.

   Cand golanii conduc si te fac pe tine golan, e simptom de moarte cerebrala.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by