Procurorul Codruț Olaru, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a ajuns conferențiar universitar la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti fără să îndeplinească criteriile cerute de legislație,scrie pressone.ro.

Codrut OlaruFoto: Agerpres

”Mai mult, el a comis fals în acte publice, declarând, sub propria semnătură, că întrunește punctajul minimal cerut de standardele obligatorii ale Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU)”, afirmă jurnalista Emilia Șercan, care a scris în ianuarie și că Olaru ”și-a plagiat total teza de doctorat, coordonată de Tudorel Toader”.

”Președintele comisiei de concurs a fost Gabriel Liviu Ispas, la acea vreme secretar de stat în Ministerul Educației, responsabil cu Direcția juridică a ministerului și decan al Facultății de Drept de la Universitatea privată "Titu Maiorescu".

Din comisia de susținere a examenului a făcut parte și actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, care fusese şi coordonatorul tezei de doctorat a lui Codruţ Olaru”, scrie pressone.