Un accident extrem de grav, luni seară, în județul Bacău. O persoană a murit şi alte două au fost rănite grav, după ce un muncitor ar fi lovit un proiectil din Al Doilea Război Mondial. Evenimentul s-a petrecut la o exploatare forestieră din comuna Asău.

112Foto: Facebook/ ISU Constanta

UPDATE 22:40 Unul dintre răniţii în urma exploziei unui proiectil a fost transportat la Iaşi, iar celălalt la Bacău. Bărbatul care a rămas fără un braţ în urma unei exploziei unui proiectul într-o pădure din judeţul Bacău a fost transportat cu un elicopter SMURD la spital la Iaşi, iar cel de-al doilea, care a suferit o plagă la artera femurală şi la organele genitale, a fost dus la spital la Bacău, cei doi fiind în stare gravă Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, a declarat pentru News.ro că două elicoptere SMURD au intervenit pentru transportarea celor doi bărbaţi răniţi în urma exploziei unui proiectil.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat pentru Mediafax că muncitorii făceau lucrări în momentul exploziei la exploatarea forestieră din zona Ciobăneşti, comuna Asău.

Din primele date se pare că unul dintre muncitori a lovit elementul de muniţie cu un ciocan şi din acest motiv s-a produs explozia.

"Echipele medicale sunt acolo şi ştim doar că un muncitor a murit şi alţi doi au suferit răni grave", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Potrivit acestuia, muncitorul care a murit avea 27 de ani.

"Cei doi răniți au fost duși pe stadionul din Asău, pentru a fi preluați de elicopterul SMURD. Avem la fața locului echipa pirotehnică a Inspectoratului, pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs acest incident tragic", a spus Andrei Grecu.

Din primele date a reieşit că proiectilul este din timpul unuia dintre Războaiele Mondiale.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru Mediafax că au fost trimise două elicoptere SMURD pentru cele două persoane rănite în urma exploziei.

"Din păcate este vorba despre un decedat, alte două persoane au fost rănite în această explozie. Nu știm cu exactitate starea în care se află cele două persoane. Am trimis două elicoptere SMURD, unul dintre ele a și ajuns deja. Cel mai probabil cele două persoane vor fi transportate fie la Iași, fie la Galați", a explicat Raed Arafat.