Fostul președinte SUA, George H.W. Bush, 93 de ani, a fost internat de urgență într-un spital din statul american Maine, din cauza "tensiunii arteriale scăzute şi oboselii", a anunțat un reprezentant al fostului lider de la Casa Albă, potrivit CNN, citată de Mediafax.

George Bush (foto arhiva)Foto: medaloffreedom.com

"Preşedintele George H. W. Bush a fost transportat astăzi (duminică, n.red) la Southern Maine Health Care după un episod de tensiune arterială scăzută şi oboseală. Probabil va rămâne câteva zile sub observaţie. Fostul preşedinte este conştient şi alert şi nu prezintă dureri", a comunicat un reprezentat al familiei pe Twitter.

Fostul șef de la Casa Albă (1989-1993) a mai fost spitalizat o perioadă mai lungă în cursul lunii aprilie, din cauza unei infecții, la o zi după ceremonia funerară a soției sale, Barbara. George H. W. Bush a fost externat pe data de 4 mai.

Barbara și George H.W. Bush au avut împreună şase copii, printre care George W. Bush, preşedinte al SUA între 2001 şi 2009, şi Jeb Bush, guvernator de Florida între 1999 şi 2007 şi candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Albă în 2016.