Zece turişti, între care un copil, aflaţi cu bicicletele pe un traseu dificil din Munţii Baiului, au fost surprinşi duminică de ploile torenţiale, fiind nevoie de intervenţia salvatorilor. O turistă a suferit o hipotermie, dar este în afara oricărui pericol, relatează Mediafax.

Rau de munteFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Turiştii au plecat cu bicicletele pe un traseu dificil din Munţii Baiului, de la Azuga spre Comarnic, și au fost surprinşi de ploaie la aproximativ 7 kilometri de comuna Secăria. Echipele de intervenţie din Prahova au pornit către turiştii rămaşi izolaţi pe munte.

Au intervenit pompierii şi salvamontiști însoțiți de o ambulanță.

O singură persoană a suferit o formă ușoară de hipotermie, dar acum este în afara oricărui pericol.

”Au fost recuperați toți turiștii care în apropiere de Secăria au fost prinși de o ploaie torențială. Ei se aflau pe un drum de creastă dificil. Au fost recuperați, toți sunt în siguranță, o singură persoană are hipotermie ușoară, dar este în afara oricărui pericol. În timpul misiunii am fost asistați de o ambulanță”, a declarat, pentru MEDIAFAX, salvamontistul Andrei Dascălu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, a afirmat că în total au fost salvaţi nouă adulţi şi un copil. Toţi au fost duşi la sediul Primăriei Secăria, de unde vor fi transportaţi la Azuga.

Misiunea de salvare a ținut aproximativ o oră și jumătate.