Uber a anunţat că a depăşit un milion de utilizatori în România, la peste trei ani de când a fost lansat, numărul utilizatorilor crescând, în contextul în care Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere un proiect normativ care reglementează autorizarea aplicaţiilor mobile pentru organizarea de transport, relatează Mediafax.

Taxi la Aeroportul OtopeniFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

”Susţinem cu tărie o reglementare progresistă a serviciilor noi, de tip ridesharing, şi suntem încrezători că autorităţile vor decide să încurajeze progresul tehnologic”, a declarat Ncioleta Schroeder, general Manager, Uber România.

Clever Taxi consideră că proiectul de act normativ care prevede autorizarea aplicaţiilor mobile pentru organizarea de transporturi va afecta negativ 800.000 de cetăţeni şi 20.000 de şoferi de taxi, în urma interzicerii aplicaţiei.

Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere publică un proiect normativ care prevede autorizarea aplicaţiilor mobile pentru organizarea de transporturi, urmând a fi interzise transporturile tip taxi efectuate înafara zonelor de autorizare, efect ce ar putea fi resimţit de reţele ca Uber sau Taxify, dar care interzice şi aplicaţii precum Star Taxi şi Clever Taxi.