​Polițiștii i-au pus cătușele lui Ilie Năstase deoarece acesta „a devenit agresiv, manifestând o atitudine neprincipială” când i s-a cerut să facă testul de alcoolemie, a declarat șeful Poliției Rutiere, Victor Gâlceavă. El a precizat, totodată că fostul tenismen a oprit inițial la semnalul agenților de poliție, pentru ca ulterior să plece fără a avea acceptul acestora.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

„Conducătorul auto a oprit inițial, după care în urma unor discuții sumare cu agentul de poliție s-a pus în mișcare fără acceptul acestuia. (...) Fiind oprit, i s-a cerut să se legitimeze și, întrucât emana vapori de alcool, i s-a cerut să se supună testului. A devenit agresiv, manifestând o atitudine neprincipială. Conform legii a fost necesară încătușarea acestuia. Întrucât a refuzat să se supună testării, a fost condus la IML unde în prezența colegilor noștri a dorit să se supună unei astfel de testări, rezultatul fiind 0,55, valoare ce conferă obligativitatea recoltării probei de sânge.”, a declarat șeful Poliției Rutiere, Victor Gâlceavă.

El a precizat că lui Ilie Năstase i s-a întocmit dosar penal și pentru refuz de prelevare de probe.

Tenismanul Ilie Năstase a ajuns la Poliţie după un scandal cu poliţiştii joi noapte, pe Şoseaua Nordului din Capitală, fiindu-i deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Ilie Năstase a fost oprit în jurul orei 4.45, pe Șoseaua Nordului, de polițiștii de la Rutieră. Acestuia i s-a cerut să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii polițiștilor, motiv pentru care a fost încătușat și dus la sediul IML pentru recoltare de mostre biologice.

Ulterior, el a fost oprit din nou de un echipaj de poliție pentru încălcarea regulilor de circulație.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Poliţiei au precizat, pentru agenţia de presă Mediafax, că Ilie Năstase a fost depistat în trafic, în apropierea Spitalului Floreasca, conducând un scuter pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere, în condiţiile în care fostul jucător de tenis are permisul suspendat având în vedere că vineri dimineaţă a fost prins băut la volan. Prin urmare, lui Ilie Năstase îi va fi întocmit un nou dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de conducere suspendat.

Fostul jucător de tenis i-a acuzat pe poliţiştii care l-au ridicat prima oară că au fost brutali, punându-i cătuşe.