Şapte elevi de 10 şi 11 ani de la o şcoală din Alexandria au suferit o intoxicaţie uşoară, joi, după ce s-au jucat cu un stingător de incendii, mai multe echipaje ale Ambulanţei şi SMURD intervenind pentru a-i transporta la spital, unde au primit îngrijiri, relatează News.ro. Inspectoratul Şcolar Judeţean a declanşat o anchetă în acest caz, fiind formată şi o comisie de cercetare la nivelul şcolii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul a avut loc în pauza de la ora prânzului, la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Alexandria, unde şapte elevi, toţi având vârste de 10 şi 11 ani, s-au jucat cu un stingător de incendii de pe holul clădirii.

Unul dintre copii a pulverizat, iar pulberea inhalată de elevi i-a făcut să se simtă rău, astfel că personalul şcolii a solicitat sprijin la 112.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman au declarat că s-a intervenit cu două ambulanţe, un echipaj SMURD şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple.

"Copiii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alexandria pentru investigaţii medicale amănunţite. Se pare că nu au fost probleme grave", a precizat Biroul de presă al ISU.

Medicii spitalului au declarat pentru News.ro că toţi copiii sunt în afara pericolului şi vor fi lăsaţi să plece acasă în cursul zilei de joi, aceştia fiind mai mult speriaţi.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au declarat pentru News.ro că s-a început o anchetă în acest caz, iar la nivelul şcolii a fost formată o comisie de cercercetare.