Într-una dintre imaginile expoziției de istorie organizată în pasajul de la Universitate, episcopul Iuliu Hossu era confundat cu actorul Emil Hossu. Acum, pe un banner din centrul Bucureștiului episcopul este numit Iulian Hossu. Greșeala a fost semnalată pe Facebook de Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Episcop Iulian Hossu pe un afis al CentenaruluiFoto: Facebook / Francisc Dobos

Iată ce scrie Francisc Doboș, pe Facebook

Ignoranță, indolență sau rea voință de Centenar.

Saptamâna trecută semnalam bannerul de la Universitate unde Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu cel care a citit declarația Marii Unirii din 1918 era numit EMIL Hossu. Acum mă aflu pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 30. Aici este un alt banner al Primăriei Sectorului 2 care celebrează Centenarul și in care episcopul Iuliu Hossu este numit IULIAN.

Normal că mă întreb dacă este vorba doar de ignoranță sau ...

La finalul săptămânii trecute, Într-una dintre imaginile expoziției de istorie organizată în pasajul de la Universitate, episcopul Iuliu Hossu era confundat cu actorul Emil Hossu. Expoziția din pasaj s-a încheiat pe 18 mai.

Primăria spunea atunci că este vorba despre ”o regretabilă greșeala de tehnoredactare” și spunea că va fi corectată în itinerările viitoare ale expoziției, prin refacerea panoului.

Iuliu Hossu (1885 - 1970) a fost episcop al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla, deținut politic, cardinal, senator de drept în Parlamentul României și membru de onoare al Academiei Române.

Iuliu Hossu a fost cel care a citit la 1 decembrie 1918 din însărcinarea Marelui Sfat Național Român, mulțimilor adunate la Marea Adunare Naționale de la Alba Iulia, proclamația de unire a Transilvaniei cu Regatul României.