Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, a declarat joi, după o întâlnire cu Liviu Dragnea că nu a discutat cu liderul PSD despre memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel, Meleșcanu adăugand că, personal, apreciază că nu se justifică desecretizarea documentului.

Teodor MelescanuFoto: mae.ro

Discuția dintre cei doi a avut loc în biroul lui Dragnea din Parlament și a durat aproape trei sferturi de oră .

”A fost o idee, eu personal nu sprijin initiațiva dar este o hotărâre pe care o va lua Guvernul, doamna premier”, a spus Meleșcanu.

Ministrul de externe a adăugat că, în privința ambasadei, i-a prezentat ”stadiul în care ne aflăm pe chestiunile economice, cu toate ministerele, de la economie la agricultură, să vedem care sunt avantajele și dezavantajele”.

El a precizat că evaluarea privind mutarea reprezentanței diplomatice la Ierusalim va fi gata în cel mult o lună.

Propunerea de descretizare a documentului a fost discutată în Biroul Permanent Naţional al PSD, potrivit news.ro.

„Am discutat, într-adevăr, în Biroul Naţional Permanent. Domnul preşedinte Dragnea a pus această problemă s-o studiem. Şi, dacă se poate face, cred că ar fi bine să ştie tot poporul ce discutăm în Guvern, că nu e nicio problemă, n-avem secrete. Vorbim de România, nu de persoane sau de grupuri politice”, a declarat vicepremierul Paul Stănescu pentru Digi24.

Întrebat dacă acest lucru s-ar putea face în şedinţa de Guvern de joi, Stănescu a răspuns: ”E posibil, nu ştiu să vă spun. Decizia va fi luată în Guvern. E o problemă a Guvernului, Guvernul va decide acest lucru, a fost o propunere.”