Sorin Blejnar, fost şef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, s-a prezentat joi la Parchetul General, transmite Agerpres.

Sorin Blejnar (foto arhiva)Foto: Agerpres

Întrebat de jurnalişti dacă este vorba despre un nou dosar, Sorin Blejnar a răspuns: "Mă vedeţi cu avocat?".

Blejnar a fost achitat, în martie, de magistratii Tribunalului Brasov, in dosarul 'Motorina', in care este acuzat de sprijinire a unui grup infractional si evaziune fiscala, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Tribunalului Brasov, judecatoarea Gabriela Ciolacu. Decizia Tribunalului Brasov nu este definitiva.

Fostul sef al ANAF a fost acuzat, in acest dosar, de fapte de evaziune fiscala cu produse petroliere care ar fi generat un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei la bugetul de stat.

De asemenea, în martie anul trecut Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea judecatii in alt dosar, in care Blejnar este acuzat de trafic de influenta. Sorin Blejnar a fost trimis in judecata pe 16 decembrie 2016, fiind acuzat de DNA Ploiesti ca, in cursul anului 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte.