Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, că serviciile secrete românești sunt implicate în demersul lui Ludovic Orban de a depune plângere penală pe numele premierului Vioruica Dăncilă, în context afirmând și că trei cetățeni israelieni vor să-l dea în judecată pe liderul PNL, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Serviciile nu sunt străine de acea plângere penală (făcută de liderul PNL Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă - n.r.). Servicii românești, normal, pentru că serviciile străine sunt doar acuzate. Eu am înțeles că cei trei cetățeni, am citit într-un ziar din Israel, intenționează să-l dea în judecată pe dl Orban dacă nu își retrage acuzațiile la adresa lor”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Orban a răspuns afirmând că liderul PSD "bate câmpii".

"Liviu Dragnea bate câmpii și este disperat. Îi fuge pământul de sub picioare și spune numai prostii. Este o reacție prin care arată că îi este frică", a afirmat joi președintele PNL, Ludovic Orban, pentru Mediafax.

"Probabil se simte cu musca pe căciulă. Altfel nu se poate explica această reacție nebunească a lui Dragnea. Se simte cu musca pe căciulă legat de sesizarea mea. Are o reacție total anormală, o reacție de intimidare a procurorilor, a funcționarilor, a jurnaliștilor și a cetățenilor. El a mai declarat, amenințându-i pe orice funcționari publici sau cetățean care susține demersul meu se face complice la săvârșirea unei infracțiuni. Din momentul depunerii sesizării, eu am semnalat practic acest lucru, este din momentul de față problema persoanelor investite prin Constituție și lege să efectueze o cercetare. Ceea ce urmăresc este să efectueze o cercetare foarte serioasă și foarte aprofundată a faptelor pe care le-am prezentat în sesizare."

Orban a depus joia trecută o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurpare a funcţiei, prezentarea de informaţii, cu rea-credinţă, preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei.

Liderul PSD a calificat plângerea drept "o tentativă de lovitură de stat", "o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern", şi a afirmat că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz.