Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, definitiv, contestaţia Elenei Burlan-Puşcaş, judecător al Tribunalului Bucureşti, şi a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, transmite Agerpres.

Elena si Marcel PuscasFoto: captura facebook

Pe 17 mai, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Burlan-Puşcaş, stabilind că aceasta poate fi cercetată în arest la domiciliu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut instanţei arestarea preventivă a Elenei Burlan-Puşcaş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, judecătoarea ar fi primit 50.000 de euro de la patru inculpaţi, dintre care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat.

Conform procurorilor, soluţiile pronunţate de judecătoare au fost de fiecare dată desfiinţate de instanţa superioară.

Procurorii anticorupţie mai susţin că, în acelaşi context şi pentru aceeaşi sumă de bani, printr-o sentinţă din februarie 2010, Elena Burlan-Puşcaş a pronunţat pedepse cu suspendarea executării faţă de toţi inculpaţii din dosarul respectiv.

"În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentinţă a fost desfiinţată în parte, Curtea de Apel Bucureşti pronunţând pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani şi 6 luni", precizează DNA.