​Fostul primar al municipiului Calafat, Mircea Guţă, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la 4 ani şi 11 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi luare de mită, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

În acelaşi dosar, instanţa l-a condamnat pe Constantin Coman, zis Dacul, bulibaşa romilor din Drăgăneşti-Olt, administratorul unor societăţi comerciale, la 2 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit deciziei de miercuri a instanţei, ambii inculpaţi au fost obligaţi să achite întregul prejudiciu.

Mircea Guţă a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2014, pe vremea când era primar al municipiului Calafat, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, el fiind acuzat că a primit o maşină de la Constantin Coman în schimbul acordării unor contracte din bani publici.

Conform DNA, în perioada 2008-2011, Mircea Guţă, în calitate de primar al municipiului Calafat şi ordonator principal de credite, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a dispus achiziţionarea mai multor bunuri şi materiale din fondurile autorităţii locale, prin procedura achiziţiei directe, de la firmele administrate de Constantin Coman.

Aceeaşi sursă precizează că, la finalul anului 2008, Guţă a pretins şi primit de la Coman un autoturism, pentru a-şi exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice, a unor relaţii comerciale între instituţia publică şi societăţile comerciale administrate de Constantin Coman.

Iniţial, judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe Mircea Guţă la 5 ani şi 4 luni de închisoare, iar pe Constantin Coman la 3 ani de închisoare cu executare. Instanţa a mai dispus ca cei doi să achite Primăriei Calafat un prejudiciu de aproape 1,4 milioane lei.