Nouă români au murit într-un accident care a avut loc marți în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau s-a ciocnit de un camion care transporta nisip.Ministerul român de externe a confirmat, miercuri dimineață, că toți erau cetățeni români. Potrivit mai multor surse,șoferul microbuzului transmitea live pe Facebookin momentul accidentului. Din primele informaţii rezultă că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş, şi se întorceau acasă din Slovenia.

Locul accidentului (bihon.ro)Foto: YouTube

UPDATE 00:30 Potrivit mai multor informații, se pare cășoferul microbuzului transmitea live pe Facebookin momentul accidentului. Dejeanul.ro a postat pe Facebook un clip despre care susține că arată exact momentul impactului (vezi mai jos). Clipul ar fi fost postat de un prieten al șoferului. Nu putem aprecia însă dacă acest clip este veridic.

UPDATE 23:30"Conform ultimelor informații obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă. Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului", anunță Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă remis marți seară Mediafax.

UPDATE 23:00 Nouă pasageri ai unui microbuz înmatriculat în România au murit, marți, în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, după ce mașina s-a ciocnit cu un camion, a informat Ministerul Afacerilor de Externe. MAE a activat celula de criză. Victimele sunt şapte bărbaţi şi două femei. Din primele informaţii rezultă că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş, şi se întorceau acasă din Slovenia, potrivit Adevarul.

Din primele informaţii rezultă că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş, şi se întorceau acasă din Slovenia.

Citeste mai mult: adev.ro/p959a4

Din primele informaţii rezultă că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş, şi se întorceau acasă din Slovenia.

Citeste mai mult: adev.ro/p959a4

”Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România”, arată un comunicat al MAE.

Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața, iar misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.

Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Dejeanul.ro: Șoferul ar fi transmis live pe Facebook. Nu putem aprecia însă dacă informațiile sunt corecte

Locul accidentului- Bihon.ro