VIDEO Conflict între primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și membrii USR, în timpul unei campanii de strângere de semnături: ”Sunt Șeful Politiei Locale, printre altele. Da, eu dau ordin!”

de N.O.     HotNews.ro
Marţi, 22 mai 2018, 14:03 Actualitate | Esenţial


Nicolae Robu
Foto: captura Facebook USR Timis
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a intrat în conflict, duminică, cu membrii USR Timiș care adunau semnături pentru campania ”Fără penali în funcții publice”, după ce aceștia l-au invitat să semneze în cadrul demersului, relatează Tion. Edilul s-a simțit ”agasat” și, după ce a motivat că este interzis să strângă semnături în zonele de promenadă, a dispus unui polițist cum să fie sancționați cei din USR, subliniind că ”sunt șeful Poliției Locale, printre altele” și ”da, eu dau ordin!”. Ulterior, scandalul a luat proporții, făcând-i pe ”trotsky-iști” pe Facebook pe cei cu care s-a întâlnit.

Scandalul a început după ce edilul care se plimba cu soția pe strada Alba Iulia a fost invitat de voluntarii #FărăPenali să semneze în cadurl campaniei. Robu i-a acuzat pe cei din USR că încalcă legea, pentru că el a interzis încă din aprilie 2016 strângerea de semnături sau împărțirea de pliante în centrul orașului, printr-o notă internă „însușită” de Comisia de Ordine Publică din primărie. 

De asemenea, acesta i-a pus pe polițiștii locali să îi sancționeze pe membrii USR, dar să nu îi amendeze. 

Senatorul USR Nicu Fălcoi s-a ales cu un avertisment din partea Poliției Locale.

Totul a fost filmat de către USR Timiș. 

Dialogul purtat între Robu, voluntari și polițișt: 

Robu: Dar unde este permis? Nu unde este interzis, că nu faceți dumneavoastră excepție în orașul ăsta.
Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Cred că avem voie să strângem oriunde semnături.
Robu: Nu oriunde! Există niște reguli… nu-i amendați, evident, că nu se pune problema să îi amendați.
Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Ce faceți? Îi spuneți dumneavoastră ce să facă dommului polițist?
Robu: Da, evident, că sunt șeful Poliției Locale, printre altele.
Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Aaa! Și dumneavoastră îi dați ordin dacă să mă amendeze sau nu?
Robu: Exact! Da, eu dau ordin!
Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Interesant, domnul primar! Interesant!
Robu: Regulile sunt valabile pentru toți în orașul ăsta. Da? Și pentru dumneavoastră. Aicea cetățenii ies să se plimbe în liniște, nu să fie agasați cu strângeri de semnături. Sunt niște reguli. Respectați-le!
Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Îi deranjăm, nu-i așa?
Robu: Mergeți și strângeți semnături acolo unde este permis! Nu aici!
Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Chiar mă bucur că m-am întâlnit cu dvs. în seara asta.
Robu: Eu nu mă bucur cu asemenea oameni să mă întâlnesc.

 

Din stradă, conflictul se mută online, iar Robu îi face ”trotsky-iști” pe voluntarii #Fărăpenali pe pagina sa de Facebook. 

CÂT TUPEU TREBUIE SĂ AI, PENTRU A PRETINDE CĂ MILITEZI PENTRU LEGALITATE, PENTRU STAT DE DREPT, ÎMPOTRIVA PENALILOR ETC., IAR TU SĂ ÎNCALCI CU NONȘALANȚĂ LEGILE ȘI REGULILE LOCALE, INCLUSIV NORMELE DE BUN SIMȚ, PÂNĂ LA URMĂ!
Astăzi, mă plimbam, cum fac frecvent, prin superba și vasta noastră zonă de promenadă, cum fac zilnic mii și mii de timișoreni. Venind din Piața Libertății spre Piața Victoriei, la ieșirea spre aceasta de pe str. Alba Iulia, am fost agasat, ca atâția alți timișoreni și vizitatori ai Timișoarei, de un grup de indivizi care, întru sfidarea regulilor locale și a aprobării derivate din acestea acordată de Comisia de Ordine Publică, strângeau semnături! Nu contează cine erau -nu vreau să le fac notorietate nominalizându-i!-, nu contează pt ce strângeau semnături, contează doar că aceste personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pt legalitate, iar ei sfidează legea și nu nedându-și seama ce fac, ci, mai grav, considerând că legea e pt alții, nu pt ei!
Știți care e paradoxul, oameni buni? Paradoxul este că acești indivizi care n-au nimic în comun cu valorile dreptei, dimpotrivă, sunt pur și simplu trotsky-iști, au electorat de dreapta -cetățeni de calitate, dezamăgiți, disperați de ce-au văzut pe scena politică de ani și ani-, electorat care le-a dat votul cu ochii închiși, ca cec în alb! Nu mai repetați această greșeală, stimați confrați de dreapta! Nu mai dați nimănui vot în alb!

Ce spun USR-iștii pe Facebook, lângă filmulețul cu scandalul din stradă:


Domnul primar Nicolae Robu a dovedit ieri că nu se dă în lături de la nimic în misiunea sa de a controla instituțiile administrației locale timișorene. Exercitând o presupusă autoritate de a dispune Poliției Locale când și cum să aplice legea, dumnealui a ordonat ca echipa ce aduna semnături pentru inițiativa Fără Penali în Funcții Publice să fie avertizată în scris pentru prezumtiva încălcare a unor norme legale.
Prin acțiunile sale de ieri, edilul Timișoarei își dă măsura propriilor convingeri despre libertate și respect. Domnul Robu este o rușine pentru spiritul Timișoarei, pentru timișorenii care au înfruntat gloanțele comuniste pe străzi și au compus Proclamația de la Timișoara și pentru partidul al cărui membru este. Timișoara are nevoie de un primar onest și decent, de un om care înțelege democrația și guvernează acest oraș cu bun simț.


Criticat fiind pe Facebook, Robu spune că s-a declanșat o adevărată agresiune verbală pe  Facebook la adresa lui, venind cu argumente pentru care strângerea semnăturilor este interzisă pentru ca turiștii și cetățenii să nu fie perturbați la promenadă.


COMUNICAT DE PRESĂ

al Primarului Timișoarei, Nicolae Robu

Având în vedere că, în urma postării mele pe Facebook, prin care am criticat, fără a le dezvălui identitatea sau apartenența, gestul unor persoane care, întru sfidarea legii, hotărârilor de Consiliu Local și a regulilor de funcționare civilizată în orașul nostru, strângeau semnături într-o locație în care, pentru a asigura cetățenilor Timișoarei și turiștilor condiții optime de promenadă, fără a fi perturbați, agasați, cu diverse abordări, astfel de activități sunt interzise din 2016, s-a declanșat, pe Facebook, o adevărată agresiune verbală la adresa mea, în majoritatea covârșitoare a cazurilor din partea unor persoane din alte localități, multe chiar din străinătate, îngemănată cu o campanie de intoxicare informațională a opiniei publice, am decis să fac următoarele precizări:

1. USR Timiș -pentru că despre membri USR este vorba- a solicitat, conform reglementărilor în vigoare, aprobarea pentru strângere de semnături în campania ”Fără penali în funcții publice”, pentru perioada 30.03.2018 – 30.09.2018, pentru un număr de 11 locații indicate concret –vezi fotocopia atașată-, făcând, astfel, dovada cunoașterii prevederilor legale.
2. Comisia de Ordine Publică, după consultarea cu subsemnatul, a aprobat fără ezitare 9 din cele 11 locații –vezi fotocopia atașată-, respingând solicitarea doar pentru cele două locații din zona de promenadă a orașului, pentru care există o decizie de interdicție din 2016, adoptată, atunci, în semn de respect pentru timișoreni și turiștii Timișoarei și respectată de atunci de absolut toate partidele, de toate organizațiile nepartinice și de toate persoanele fizice; doar în campaniile electorale s-au făcut derogări, de care au făcut uz doar USR și alte partide mici, nicidecum partidul condus de mine în Timiș, PNL
3. Subsemnatul sunt un om ultracorect, ultracinstit și cu respect total față de lege și, prin urmare, SUBSCRIU LA IDEEA ÎN SINE DE A FACE INTERZIS PENTRU PENALI SĂ POATĂ OCUPA FUNCȚII PUBLICE. Am declarat asta de nenumărate ori! Dar, eu, ca adept al statului de drept, ca democrat autentic, consider că nimeni nu este mai presus de lege și, prin urmare, nu pot fi de acord cu atitudinea sfidătoare a USR de a încălca deliberat –atenție: nu din neștiință!- legea, în numele unei cauze nobile! Trebuie să ai tupeu să pretinzi că lupți pentru stat de drept și tu să încalci cu nonșalanță legea, să pretinzi că lupți pentru pedepsirea celor ce au încălcat legea și tu să încalci legea tocmai în contextul luptei! Consider această abordare de-a dreptul descalificantă! Ce încredere se poate avea în USR, dacă una spune și alta face, respectiv dacă merge până la a considera că i se cuvine să fie exceptat de la lege?! E plină istoria de orori comise de partide și personaje cu această mentalitate, care și-au justificat ignorarea legii prin noblețea cauzelor urmărite! Una este ce se întâmplă în revoluții și alta într-o societate organizată ca stat de drept, fie el și cu destule imperfecțiuni!
4. Agresiunea verbală a USR-iștilor la adresa mea, pentru singura ”culpă” că am cerut ca și USR să respecte legea pe domeniul public în Timișoara, așa cum o face și PNL și oricine altcineva îi descalifică! Intoxicarea opiniei publice la adresa mea, calomnierea mea, de asemenea!
5. Îi asigur pe cei ce au votat cu USR, dându-i un cec în alb, neștiind nimic despre niciunul din persoanele care înseamnă USR -cum nu cred că știu nici acum- și, poate, sprijină și acum USR-ul, în speranța firească, absolut de înțeles, că ar putea fi ceva mai bun decât ce s-a văzut pe scena politică până acum, că eu îi stimez, știu că reprezintă un segment de populație educat, cu cariere de succes. Dar îi rog, totodată, să nu se lase amăgiți de enunțuri nobile, ci să vadă și ce conduită au cei ce lansează respectivele enunțuri. Eu asum tot ce spun și fac și am sperat că forțele de dreapta ne vom uni pentru a putea face față ciumei roșii, dar constat cu amărăciune că USR nu este partid de dreapta, ci doar partid cu electorat de dreapta, partid care divizează ireconciliabil dreapta românească prin conduita sa!
6. În încheiere, o dezvăluire demnă de analele politicii: la parlamentarele din 2016, noi, PNL-iștii, am primit din partea conducerii naționale înștiințarea că USR este la limită dacă intră sau nu în Parlament și că singura șansă să intre este să ne atace pe noi, PNL, iar noi să nu ripostăm, în ideea că după alegeri vom fi aliați, vom crea majoritatea și vom intra la guvernare împreună. Prima parte s-a petrecut așișderea: USR a atacat PNL, PNL n-a ripostat, USR a intrat în Parlament. Partea a doua, judecați-o singuri, vă rog!

Prof.univ.ing.dr.dhc Nicolae Robu
Primarul Timișoarei
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


3307 vizualizari

 • +16 (22 voturi)    
  inca un dumnezeu comunist (Marţi, 22 mai 2018, 14:08)

  georgebb [utilizator]

  Robu asta a fost deranjat ca cineva a avut indrazneala sa I se addreseze in timp ce se plimba pe mosie !
  Nu scapam de toti sefutii astia care ajung intr-o pozitie mai rasarita si incep sa creada ca sunt Dumnezeu pe pamant ? M-am saturat de comunism in care tot ce conta erau relatiile si ierarhia, si stai ca ma da afara sefu'.
  • +11 (11 voturi)    
   Politie Politica Locala! (Marţi, 22 mai 2018, 14:38)

   pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui georgebb

   A strange semnaturi nu este o infractiune, se face civilizat, fara propaganda, fara obligatii!

   Atunci cand folosesti politia locala pentru actiuni de intimidare a demersurilor civice/politice ... aceasta este Politie Politica!

   Cred ca mandatele de Primar sa se opreasca aici!
   • +7 (7 voturi)    
    Mafia imobiliara care terorizeaza Timisoara, (Marţi, 22 mai 2018, 15:53)

    pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

    Mafia imobiliara care terorizeaza Timisoara, am crezut ca s-a bazat pe Politie pentru intimidarile sociale, pentru violente si terorizarile cu piatra in cap!

    Acum sunt sigur ca si oamenii politici au dat o mana de ajutor!
   • +1 (3 voturi)    
    Nu e infractiune (Marţi, 22 mai 2018, 21:19)

    ACP [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

    e contraventie. Astea sunt regulile in zona de promenada. E si normal ca oamenii s-au saturat sa fie agasati de tot felul de personaje de care nu au chef, chiar si pentru o cauza respectabila.
  • 0 (2 voturi)    
   Asa e legea locala (Marţi, 22 mai 2018, 21:21)

   ACP [utilizator] i-a raspuns lui georgebb

   ce e greu de inteles? E la fel pentru toti inclusiv USR. Si ei au facut-o cu buna stiinta. Nu aveau autorizatie pentru zona respectiva si totusi s-au dus. Sa fie multumiti ca au primit doar avertisment pentru magaria asta
   • 0 (0 voturi)    
    te rog recita-mi toate HCL-urile (Miercuri, 23 mai 2018, 1:08)

    georgebb [utilizator] i-a raspuns lui ACP

    Si dupa ce termini de recitat HCL-urile, trece te rog la HG-uri, si OUG-uri, si legi.
    Este normal ca cineva sa nu stie tot ce a hotarat bulibsasa de Timisoara.
    Si este normal ca in acest caz sa li se spuna elegant acest lucru. Ce nu este normal este sa iti azmuti politia locala pe ei de parca ar ai da drumul la cainii pe hoti. Nici Politia Locala nu stia ce a dracu au incalcat ei, stiau doar ca i-a trimis sefu' sa ii arda.
    Dupa cum am spus: apucaturi de sefulet care se crede Dumnezeu.
    • 0 (0 voturi)    
     Ai citit textul? (Miercuri, 23 mai 2018, 14:12)

     ACP [utilizator] i-a raspuns lui georgebb

     1) Cei de la USR au aplicat pentru autorizatie de strangere de semnaturi in anumite zone. Cateva, mai precis 2, nu li s-au aprobat de primarie pe motiv de HCL.
     2) Cu toate astea ei s-au dus in acele zone.
     3) Primarul trecea prin una din cele 2 zone si i-au cerut sa semneze.
     Avand in vedere 1,2,3 cine e de vina? Daca nu te prinzi precis esti un analfabet functional.

     PS. Esti in urma cu vreo 6-7 ani. Primarul de atunci poate fi chemat bulibasa. Cel de acum nici vorba. Se pare ca multora nu le place sa se aplice legea nediscriminatoriu. Din punctul asta de vedere esti cu 30 de ani in urma.
 • +17 (21 voturi)    
  ,,, (Marţi, 22 mai 2018, 14:13)

  erevan [utilizator]

  nenea robu, imi amintesc de anii 90 cand se dadeau bani pentru locuri in caminele studentesti...cui?
  -GHICI???!!!!!!!!-
  esti un psd-ist cu plete.......
  • +7 (7 voturi)    
   cui? (Marţi, 22 mai 2018, 14:36)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui erevan

   sefului de camin
   care era pe mana cu administratorul
   care era pe mana cu....
  • +8 (8 voturi)    
   ups!!!! (Marţi, 22 mai 2018, 15:02)

   lula [utilizator] i-a raspuns lui erevan

   buna asta! :))))
 • +16 (22 voturi)    
  Un dezaxat (Marţi, 22 mai 2018, 14:13)

  UnBanatean [utilizator]

  Robu este un individ profund toxic, cu multe simptome ale unor boli psihice care il fac incompatibil cu functia de primar.

  Este extrem de arrogant, plin de sine, are impresia ca le stie pe toate, are o placer bolnava de a da ordine si nu accepta nici o alta parere.

  La el pe Facebook sunt pastrati numai sustinatorii aka tineretul de partid, iar cei cu pareri contrare sunt blocati si le sunt sterse comentariile.

  Timisoara este condusa de acest primar defect prin sondaje pe Facebook, prin decizii arbitrare si razbunari impulsive.

  A facut orasul de ras si este sustinut doar de cei care se multumesc cu "macar face ceva". Nu conteaza cum face si daca face bine.
  • 0 (0 voturi)    
   Din oferta electorala (Miercuri, 23 mai 2018, 14:13)

   ACP [utilizator] i-a raspuns lui UnBanatean

   as fost cel mai bun. E vina partidelor ca nu au candidati mai buni.
 • +8 (10 voturi)    
  Alt porc (Marţi, 22 mai 2018, 14:19)

  eleVenereCtions [utilizator]

  care n-are loc intr-o societate moderna, dar care are putere in Romanistan-ul nostru. La bulau cu el. De preferat pentru totdeauna, ca asemenea specimene nu se vor schimba niciodata.
 • +7 (9 voturi)    
  Marele regret al lui Robu (Marţi, 22 mai 2018, 14:36)

  buncrestin [utilizator]

  Cu toate titlurile si toate reusitele profesionale, un singur mare regret i-a ramas domnului Robu: ca nu s-a inscris la timp in FSN, sa poata purta la vedere camasa rosie si nu anostul albastru-galben al liberalilor de carton. Sanatate si impliniri, tovarase Robu! Sa ne traiti multi ani fericiti!
 • +11 (13 voturi)    
  Intelegeti acum ca dupa ce ca o alianta politica (Marţi, 22 mai 2018, 14:49)

  Susufler0 [utilizator]

  cu USR, pt alegeri, nu este agreata la Centru, in teritoriu ea este cu atat mai imposibil de realizat !

  PS Omul acesta, primarul, imi creeaza o stare de profunda neliniste pt faptul ca nu reusesc sa imi dau seama daca starile lui, precum cea care face obiectul articolului de fata sunt stari de "nebunie" periculoasa ale unui om normal, sau dimpotriva, stari de "normalitate" periculoasa ale unui om sonat !
 • +5 (7 voturi)    
  Psihopatia distruge Romania! (Marţi, 22 mai 2018, 15:28)

  Sani [utilizator]

  Cred ca in Romania sunt prea multi psihopati!
 • +4 (6 voturi)    
  Exact! Da, eu dau ordin! (Marţi, 22 mai 2018, 15:53)

  Coco Whistle [utilizator]

  cam asa e sufocata democratia in Romania. parca erau reguli, deci? E regula ordinului, e orasul meu bre....voi nu va puteti manifesta democratic decit daca vor muschii mei sau in prezenta minerilor in uniforma. din pacate....astia nu vor pleca decit linisati....nu uitati, din cauza pozitionarii Romania a avut influente din 7 zari posibile cu tradatorii aferenti, toti care au incercat sa modernizeze statul au platit ptr ca acesti trapadusi ar fi trebuit sa emigreze sa munceasca cinstiti, nu ar mai fi putut da ordine....
 • +2 (4 voturi)    
  Poliția Locală (Marţi, 22 mai 2018, 16:00)

  NME [utilizator]

  Da, aici primarele are dreptate, Poliția Locală este subordonată primarului, iar el le poate cere orice. Dacă s-a uitat deja, readuc în atenție cazul primarului din Iași, Nechita sau cum îl cheamă, care și-a pus Poliția Locală să-i urmărească amanta. Și ăsta e doar un caz mediatizat, câte mai sunt și nu știe nimeni de ele.
  În concluzie, Poliția Locală ar trebui desființată, iar banii lor ar trebui redirecționați către Poliția Națională. Poliția Locală este doar o forță paramilitară aflată la dispoziția unui oarecare aflat într-o poziție de putere.

  PS. „Prof.univ.ing.dr.dhc Nicolae Robu”
  Mi-i scârbă de oamenii care-și înșiră toate titlurile...
  • +1 (1 vot)    
   bullshit (Miercuri, 23 mai 2018, 1:13)

   georgebb [utilizator] i-a raspuns lui NME

   Asta este problema in Romania: pe primul loc este ordinul sefului, apoi sunt atributiile si codul etic.
   Asta este BULLSHIT ! Si asa apar autocratii: atunci cand cei de sub ei sunt prea slabi sa le zica: "asta nu imi intra in atributiile postului, tu nu imi dai ordine, jobul tau este sa imi faci evaluare obiectiva pe baza atributiilor mele."
   D-asta toate institutiile joaca dupa cum canta Dragnea; oamenii aia nu au nici o coloana vertebrala si daca ii trimiti in judecata incep sa se planga ca "ei nu vroiau sa dea contractul ala de jdemii de milioane de euro, dar i-a pus seful sa semneze. Ei sunt mici si prosti si nu ar trebui sa ajunga la puscarie."
   Niste cretini.
 • +5 (5 voturi)    
  Trahanache II (Marţi, 22 mai 2018, 16:13)

  Bolsevicul [utilizator]

  ”Prof.univ.ing.dr.dhc Nicolae Robu
  Primarul Timișoarei”

  Omul își pomenește, în semnătură, toate titlurile pe care le posedă, de parcă acestea ar avea vreo legătură cu calitatea de primar în care a dat comunicatul.

  Dovedește astfel că este demnul urmaș al unui personaj la a cărui celebritate nu va ajunge, din păcatel, niciodată.

  Iaca, dle Robu, pe cineva mai grozav ca dvs:
  Prezidentul Comitetului permanent, Comitetului electoral, Comitetului școlar, Comițiului agricol și al altor comitete și comiții. Ati ghicit, că sunteți băiat citit -Zaharia Trahanache.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version