Partidul Liberal (PL), Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Popular European din Moldova (PPEM) au anunțat, luni, că îl sprijină pe Andrei Năstase în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului, relatează Unimedia.info.

Andrei NastaseFoto: Facebook

Andrei Năstase, candidatul Platformei Politice Demnitate și Adevăr, a obținut 32.1% în primul tur al alegerilor pentru Primăria Chișinăului, urmând să-l înfrunte în turul doi pe Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a obținut 40% din sufragii în primul tur al alegerilor.

Anatol Șalaru, liderul PUN, i-a îndemnat pe susținătorii partidului său să îi acorde votul lui Andrei Năstase în turul al doilea al alegerilor, ce se va desfășura la data de 3 iunie.

"În acest moment, prioritatea o reprezintă evitarea căderii primăriei Chişinăului în PSRM. Din acest motiv, Partidul Unităţii Naţionale îl va sprijini necondiţionat pe Andrei Năstase la funcţia de primar al capitalei”, a declarat Șalaru.

Și liberalii și-au anunțat susținerea pentru Andrei Năstase, argumentând că ”dacă la Chișinău va fi un primar proeuropean, atunci și alegerile parlamentare vor fi câștigate de forțele proeuropene”.

Vicepremierul pentru Integrarea Europeană, Iurie Leancă, președinte al PPEM, și-a exprimat sprijinul pentru candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, în turul II al alegerilor pentru funcția de primar al capitalei, potrivit Mediafax.