Dragnea admite posibilitatea unei suspendări temporare a plăților către Pilonul II: O chestiune financiar-contabilă. Nu s-a discutat despre desființare

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 21 mai 2018, 14:06 Actualitate | Esenţial


Liviu Dragnea
Foto: PSD
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu s-a discutat în cadrul Guvernului sau al partidului despre o naționalizare sau desființare a Pilonului II de pensii și nici nu se are în vedere așa ceva, dar a admis posibilitatea unei suspendări temporare a plăților către acest Pilon, care nu este însă decât „o chestiunea financiar-contabilă”.

„Nu s-a discutat, noi nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desființarea Pilonului II de pensii”, a spus Dragnea, într-o conferință de presă, vizibil iritat.

Însă PSD dorește ca „cetățeanul român odată informat să aibă posibilitatea să opteze unde consideră personal că îi e mai bine”, respectiv doar la Pilonul I sau la Pilonul I și II, a continuat acesta.

În această situație, „se va decide dacă e nevoie să se suspende plata sau plata să se continue ca și până acum și să se facă regularizări ulterior”, a spus Dragnea.

Redăm mai jos declarațiile liderului PSD pe tema Pilonului II de pensii:


În ceea ce privește Pilonul II de pensii obiectivele noastre au fost asumate și sunt susținute, și anume:
 • - Primul obiectiv este ca în următoarea perioada, Ministerul Muncii și nu numai să finalizeze o analiză riguroasa, exhaustivă a tuturor datelor financiare, pentru a se putea prezenta tuturor cetățenilor României informațiile financiare referitoare la nivelul de pensie pe care-l va avea un cetățean român care este doar în Pilonul I și nivelul de pensie pe care-l va avea un cetățean care este și în Pilonul I și în Pilonul II.
 • - Al doilea obiectiv este ca cetățeanul român o dată informat să aibă posibilitatea să opteze unde consideră dumnealui personal că este este mai bine: să rămână doar cu Pilonul I sau să ramână și cu Pilonul I și cu Pilonul II

Deci nu există niciun fel de decizie adoptată în Guvern, o decizie adoptată în Partid, o decizie adoptată în Coaliție care să cuprindă următoarele lucruri:
 • 1. Nu s-a discutat, nu se discută și nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desființarea Pilonului II de pensii, așa cum a început să se rostogolească pe anumite televiziuni și spun eu cu foarte mare respect să nu se mai rostogolească astfel de informații mincinoase.
 • 2. Nu există nicio decizie pentru a se înlocui contribuțiile care acum merg de la bugetul asigurărilor sociale de stat către Pilonul II de pensii. Deci, în primul rând să înțeleagă toată lumea că nu e vorba de bani privați. Pentru că poate că unii oameni așa înțeleg pentru că, poate în mod deliberat se comunică așa ceva, sau cum am mai văzut pe câțiva care au mai avut și funcții de conducere din România care spun 'să nu-mi ia banii mei de acolo. Aici este vorba de contribuțiile pe care toți le avem la sistemul de pensie, care intră în bugetul asigurărilor sociale de stat. 3,75% din această sumă merge la Pilonul II.

Deci, nu se naționalizează Pilonul II și nu se înlocuiește această contribuție, această parte de 3,75% din tot bugetul de pensii cu o cotă din impozitul pe venit, așa cum am înțeles că acest domn de la comisia de prognoză a propus. Pot fi idei, păpreri este problema dumnealor. Programul de Guvernare a fost un program votat public de cetățeni, votat în parlament și care va fi implementat. Eu nu încurajez pe nimeni și îi rog și vă rog și pe dvoastră să rămâneți totuși cât de mult se poate, cât este posibil sau cât sunteți lăsați, ancorați în realitate și în programul de Guvernare.'
", a declarat luni președintele PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat care este explicația existenței acelui document oficial în care se menționează intenția Guvernului de suspendare a plătilor la Pilonul II, Liviu Dragnea a spus:

 • "Ce document este acesta? Am spus mai devreme că în ceea ce privește Programul de guvernare nu există această prevedere. Programul de guvernare are putere de lege. În schimb desființarea Pilonului II de pensii este o minciună, naționalizarea Pilonului II este a doua minciună."

Întrebat de o altă jurnalistă dacă PSD sau Guvernul are în vedere să suspende plata contribuțiilor pentru pilonul II de pensii pentru următoarele 6 luni, liderul PSD a declarat:

 • "În momentul în care se va face acea analiză și dacă se va ajunge la această decizie, care este o intenție în Programul de guvernare, și anume să se creeze o perioadă de opțiune pentru fiecare cetățean, plata pentru Pilonul II de pensie poate fi sau nu suspendată. Asta va fi ca rezultat al analizei și după o discuție  cu administratorii privati ai banilor publici din fondurile din pilonul II, ca să nu se încurce calculele, dacă o parte din nu știu câte milioane de români, care contribuie acum la PI și la Pilonul II, și unii sunt doar la Pilonul I, poate sunt mai mulți cei de la pilonul I care vor să se mute și la Pilonul II și atunci trebuie să se decidă dacă este nevoie să se suspende plata sau plata să continue ca până acum și să se facă regularizările ulterioare. Deci este doar o chestiune financiar contabila, care va fi decisă împreuna cu administratorii respectivi.", a spus Dragnea.

Întrebat despre un orizont de timp când s-ar putea lua decizia suspendării contribuțiilor la Pilonul II, președintele PSD a spus:

 • "În momentul în care această analiză va fi gata, dacă va fi o decizie politică pentru a fi pusă în practică, după discuțiile cu administratorii privați ai fondurilor, în funcție de asta, se va ajunge la o variantă sau alta. Că va fi în această vară, că va fi în această toamnă, o să vedem. Eu cred că în acest an trebuie închis subiectul respectiv, dar sub nicio formă nu va fi pusă sub semnul întrebării funcționarea acestor fonduri. Vom discuta pe larg când se va lua o astfel de decizie.", a precizat Liviu Dragnea.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11396 vizualizari

 • +56 (58 voturi)    
  Eroarea materiala (Luni, 21 mai 2018, 14:11)

  terkos [utilizator]

  Sa inteleg ca de fapt "eroarea materiala" nu e chiar eroare, ci e chiar intentie si ca au in plan sa suspende platile :)
  • +21 (23 voturi)    
   Radio Erevan (Luni, 21 mai 2018, 15:56)

   falcoind [utilizator] i-a raspuns lui terkos

   Se mărește cotizația la pilonul II ?
   Da , dar nu se mărește, se micșorează.
   Care pilon II, ala se desființează.

   Asa ca măsura compensatorie ar fi timpul de o greva fiscală generală. Asa nu se mai poate ăștia is niște hoții ordinari.
  • +17 (19 voturi)    
   O lasa 6 luni sa moara de la sine (Luni, 21 mai 2018, 16:10)

   FoarteDamiliaMragnea [utilizator] i-a raspuns lui terkos

   Sau sa se vada daca mai traieste dupa si daca se mai traieste fara ea.
   Nu mai au bani si de pensii speciale, si de alea normale, de aia o suspenda. Intre timp se da legea pentru gratierea lui Dragnea, a Bombonicai, a lui Stefan Valentin si a Alexandrei, guvernul va cadea si va veni iar unul de salvare nationala care va institui austeritate, TVA de 30%, accize de 80% la combustibili si alte chestii rapide.
  • +24 (26 voturi)    
   Neeee, (Luni, 21 mai 2018, 16:12)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui terkos

   eroarea materiala va fi indreptat printr-o chestie financiar contabila cu efecte de... inginerie financiara.
   Make a photo?!
   • +8 (8 voturi)    
    eroarea materiala ... (Luni, 21 mai 2018, 16:34)

    si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    e generata de o OROARE PENALA si CRIMINALA !
   • +5 (5 voturi)    
    Hahahaha, asta cu (Luni, 21 mai 2018, 16:51)

    Cuca [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    "Make a Photo" a devenit deja parte din folclor :-)) Ca si "Alta intrebare", si multe, multe altele...

    Ca sa nu se creada ca romanul nu face haz de necaz :-))

    Radem de propria noastra tristete.
  • +8 (8 voturi)    
   E clar - vor fura banii (Luni, 21 mai 2018, 16:55)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui terkos

   Doar asta stie sa faca infractorul condamnat definitiv Dragnea, sa fure, asta va face. Daca exista o posibilitate de a fura banii, precis ii fura. Lui Dragnea ii trebuie cele 6 luni pana schimba legile justitiei, sa se scape de puscarie, dupa aia nu-l mai inetreseaza ce se intampla, putem intra si in Comunitatea Statelor Independente caci ce-i pasa lui, ca are destui bani sa si-i rumege in Madagascar , Brazilia sau Costa Rica.
 • +53 (55 voturi)    
  daca (Luni, 21 mai 2018, 14:13)

  sucaa [utilizator]

  astia chiar suspenda platile la pilonul II si nimeni nu iese-n strada atunci ne meritam soarta. se vor urca pe noi de tot si nu o sa mai zicem nici pas.
  Daca incontinuare li se permite atunci chiar nu mai are rost sa mai stau in aceasta tara si sa platesc impozit pt niste nemernici. mai bine zugrav in Germania...
 • +49 (53 voturi)    
  o chestiune financiar contabile.. (Luni, 21 mai 2018, 14:16)

  pehash [utilizator]

  propun sa se suspende temporar plata pensiilor si salariilor bugetarilor daca nu mai sunt bani la buget.
  nu e mai simplu asa? si nu trebuie sa ne panicam, ciuma rosie nu va ia nimic, e doar o chestiune financiar contabila...
  • +18 (20 voturi)    
   o ciordeala contabila cu efecte financiare (Luni, 21 mai 2018, 15:01)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   de aia le curg ochii, nu mai au bani si sint strinsi cu usa

   acu e acu
   • +4 (14 voturi)    
    Se pregateste un fond secret (Luni, 21 mai 2018, 15:55)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    pentru alegrile prezidentiale. Se colecteaza sume de bani de peste tot. Este un fond care este destinat alegerilor prezidentiale. Va fi dirijat de la guvern sub diferite pretexte catre organizatii tip ONG care au prin lege posibilitatea sa fie finantate de la buget pentru un pretxt anume.Este o mare excrocherie.
  • +4 (6 voturi)    
   nu asa, ci doar (Luni, 21 mai 2018, 16:44)

   CVL [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   a politrucilor infiltrati in toate AGA, Consilii, Comisii, Comitete, Regii. Marele rau a fost facut cand s-a dat voie primariilor sa isi stabileasca singure lefurile, desi nu aveau incasari cu care sa le sustina.
  • +7 (9 voturi)    
   Acum USR ar trebui sa bage o lege in parlament (Luni, 21 mai 2018, 17:16)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   in care sa propuna ridicarea contributiei la Pilonul II la 6%. Binenteles ca nu va trece dar ar mai mediatiza furtul pe care-l pregateste P$D.
 • +24 (36 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 mai 2018, 14:19)

  [anonim]

  • +14 (20 voturi)    
   România (Luni, 21 mai 2018, 15:13)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui

   Stat fara viitor, care va disparea de pe hartra asa cum a aparut acum 100 de ani. Nu e stat, e doar un teritoriu furat zi de zi de niste borfasi ticalosi care au anexat tara prin CRIMA doar ca sa o poata jefui.
   • +11 (11 voturi)    
    ar fi bine sa cititi.. (Luni, 21 mai 2018, 16:07)

    Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    despre vremurile nu foarte de demult, incepind cu alexandru ioan cuza - si cum a fost rasplatit efortul ptr modernizarea tarii ca sa vedeti cum istoria se repeta ptr noi. constiutia de la 1923 e model in cum trebuie sa functioneze o democratie. politicul e acel rau necesar dar cu educatie, criterii si patos pt natiune putem sa schimbam lucrurile.un lucru, fara rusi sau alte interese, ei si-au bagat coada iar noi stim cu totii ca sintem neam de tradatori.
    • +4 (6 voturi)    
     Neam de hoti (Luni, 21 mai 2018, 17:59)

     Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

     Altminteri nu ar fi votati doar hoti - asta suntem. Suntem recunoscuti in lume pentru hotii nostri. Vointa politica exista - aceea de a fura, pentru imbuibare, si aceea de a distruge statul de drept dând legi pentru hoti votate de hoti. Aici se fura orice - capace de canale, sine de cale ferata, cabliri electrice, indicatoare de circulatie, parapete antivânt, orice... O asemenea adunatura (populime) nu merita sa aiba o tara si aceatsa va dispărea la prima modificare geopoltiică asa cum a și aparut (prin aranjamentul marilor puteri).
     • -2 (4 voturi)    
      cine sunt hoti? (Luni, 21 mai 2018, 18:07)

      Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      cine fura sau pagubasii?
      • +1 (1 vot)    
       corecta observatia! (Marţi, 22 mai 2018, 9:53)

       Votant Ilici [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

       De fapt, noi, pagubasii suntem hotii!
       Cine fura este doar un haiduc!

       Noi suntem hoti, de unde am avut noi bani sa dam la Pilonul 2?!
 • +53 (55 voturi)    
  Pai să suspendăm și noi temporar plata impozitelor (Luni, 21 mai 2018, 14:25)

  IoPaNet [utilizator]

  Ar fi doar „o chestiune financiar-contabilă”...
  • -8 (16 voturi)    
   Este posibil daca (Luni, 21 mai 2018, 15:58)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

   este un partid politic care cheama la greva fiscala cu scopul declarat de a provoca caderea guvernului din cauza neincasarilor de taxa si care partid sa participe la alegeri si sa castige alegerile si sa inlature penalitatile pe care hotii guvernamentali le vor aplica.daca se face un asa aranjament se poate o greva fiscala. Asteptam ca un partid sa ia initiativa.
 • +44 (46 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 mai 2018, 14:29)

  [anonim]

 • +19 (21 voturi)    
  iar ne aburesc astia (Luni, 21 mai 2018, 14:32)

  anca_17 [utilizator]

  se pare ca ceea ce a anuntat ING (si a fost amendat) se va intampla. suspendarea platilor este primul pas, al doilea va fi desfiintarea.
  • +3 (5 voturi)    
   directoarea suspendata (Luni, 21 mai 2018, 17:15)

   karula [utilizator] i-a raspuns lui anca_17

   Sper ca dna. sa se foloseasca de toate astea in proces!
 • +15 (17 voturi)    
  Suspendarea (Luni, 21 mai 2018, 14:37)

  Inapasevedeinvers [utilizator]

  Suspendarea platior catre pilonul II va fi efectiva pana cand si ultimul cotizant va fi fost convins (cu orice mijloace) sa opteze unde (PSD) consideră că personal îi e mai bine.
  Poate sa dureze cativa ani, ca-asa a fost si la colectivizare, dar socialsmul multilateral se construieste cu sacrificii, pe care toti prostii trebuie sa le inteleaga (ar smecherii sa profite de ele)
 • +11 (13 voturi)    
  Cum sa suspende (Luni, 21 mai 2018, 14:44)

  BEDE [utilizator]

  Daca suspenda platile catre Pilonul II, atunci ia sa-mi revina mie acei bani, nu sa ia ei banii de la mine si sa-i dea cui vor ei, suspendand temporar - pe cat timp? - platile care ar reveni ca fonduri ale mele pentru pensii...
  Dupa ce mai face si abureala sa nu ameninte cu inchisoarea pe cine reclama ca nu este bine ceea ce s-a emis pe anumite canale mai mult sau mai putin oficiale ale unor institutii ale statului.
 • +12 (14 voturi)    
  in cazul in care se suspenda (Luni, 21 mai 2018, 14:46)

  lp [utilizator]

  sa mi se permita sa fac ce vreau cu banii mei, ca in niciun caz nu vreau sa-i las pe ei sa decida. Ma lasa sa nu-i mai platesc deloc, si sa mi-i pun eu direct intr-un cont ?? ia zi, dragneo, vrei banii mei ? hai sa mi-i ceri, pocitanie
 • +15 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 mai 2018, 14:47)

  [anonim]

 • +19 (21 voturi)    
  Mincinos ordinar! (Luni, 21 mai 2018, 14:50)

  2016 [utilizator]

  Nu desfiintam pilonil II de tot, ci doar un pic, temporar!
  Adica, nu va furam banii din buzunar, ci doar "luam un mic imprumut de la cetateni", pe care nu-i mai vedeti inapoi!
  Acest dobitoc ordinar, ne crede chiar prosti! Pai, daca suspenda pilonul II in iulie-decembrie sau te lasa sa optezi, ce se intampla cu cei care habar nu au de acest lucru? Daca nu-si trimit optiunea, inseamna ca statul va decide pentru ei si le va suspenda contributia la pilonul II? Sunt anuntati din timp cetatenii, sa aiba cand sa-si exprime optiunea? Le functioneaza sistemele electronice? Sau le pica tot si vor spune: ne pare rau, nu ne functioneaza sistemul electronic (sic) si noi hotaram ca nu mai platiti la pilonul II!
  Curat mafiotic! Specific lui Dragnea, fara acest specimen nu era harababura din tara!
 • +15 (17 voturi)    
  desigur (Luni, 21 mai 2018, 14:56)

  Gobelin [utilizator]

  nici taxa auto nu era o taxa, ci o masura de echilibrare financial-contabila.
 • +17 (19 voturi)    
  . (Luni, 21 mai 2018, 15:00)

  Ingwar [utilizator]

  nu inteleg: Romania are sau nu prim-ministru care sa vina la microfon si sa limpezeasca apele ?
  de ce iese acest escroc pe nume Dragnea si ba spune ca se suspenda pilonul 2 apoi zice ca nu, apoi ca nici da nici nu.
  poate ajunge atita sa ne minti Dragnea ca dupa cum ai spus pentru dezinformatii poti fi amenintat „prietenește” cu Codul Penal.
 • +21 (23 voturi)    
  a (Luni, 21 mai 2018, 15:25)

  adrian67 [utilizator]

  Deci ramane cum am inteles noi. Vor sa-l desfiinteze.
 • +20 (22 voturi)    
  FMM Dragnea (Luni, 21 mai 2018, 15:31)

  _The_Dude_ [utilizator]

  Numai minciuni...
 • +13 (15 voturi)    
  O a treia varianta? (Luni, 21 mai 2018, 15:34)

  mgabitza1485 [utilizator]

  Varianta c, numai pilon 2? 3.75%(ideal 6%) la fondul personal iar restul fond global de pensii, administrat de o firma privata. Asa nu merge asa-i?
 • +15 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 mai 2018, 15:48)

  [anonim]

 • +18 (20 voturi)    
  Lol (Luni, 21 mai 2018, 16:02)

  HP [utilizator]

  Zice Dragnea, si HN nu pune cu bold, ca deh, sa nu le dea idei unora:

  "Deci, în primul rând să înțeleagă toată lumea că nu e vorba de bani privați.

  Pentru că poate că unii oameni așa înțeleg pentru că, poate în mod deliberat se comunică așa ceva, sau cum am mai văzut pe câțiva care au mai avut și funcții de conducere din România care spun 'să nu-mi ia banii mei de acolo.

  Aici este vorba de contribuțiile pe care toți le avem la sistemul de pensie, care intră în bugetul asigurărilor sociale de stat. 3,75% din această sumă merge la Pilonul II."

  Ba sunt chiar bani privati. Salariul meu e privat, sunt banii mei. Din ei, platesc CAS, dar contributia la P2 nu revine statului, ci administratorului privat.

  Deci banii aia sunt privati chiar de doua ori.

  Ia laba, marlane, ca ti-o tai !

  Daca vrei sa suspenzi plati, suspenda pensiile sau salariile bugetarilor.
  • +2 (4 voturi)    
   Subscriu (Luni, 21 mai 2018, 16:51)

   avint [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Total de acord.
 • +8 (10 voturi)    
  radio erevan (Luni, 21 mai 2018, 16:21)

  un oarecare [utilizator]

  Nu se desfiinteaza,
  Doar se suspenda platile.
  ______
  Pilomul 2 o sa ramana, inutil si lipsit de contributii, care se duc toate la Pilonul 1 & Pensii Speciale.

  Un motiv serios sa plec naibii din tara.
 • -16 (20 voturi)    
  Chiar așa de greu (Luni, 21 mai 2018, 16:26)

  CalinMircea [utilizator]

  E să se înțeleagă că nu e vorba de bani privați, când e vorba de banii statului (datorați de fiecare angajat prin lege) iar o parte din ei sunt administrați de niște privați. Dar proprietatea rămâne tot a statului, indiferent de cine îi administrează. E uluitor cât de ușor sunt păcăliți unii! Și e de râs când ei rămân convinși de aberația asta chiar în fața evidenței.
  • +7 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 mai 2018, 16:59)

   [anonim] i-a raspuns lui CalinMircea

  • +9 (11 voturi)    
   bine ca nu-s banii lu ma-ta. (Luni, 21 mai 2018, 17:00)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   .
  • +6 (8 voturi)    
   momentan banii sunt la privati (Luni, 21 mai 2018, 17:12)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Dar conturile sunt individuale, spre deosebire de pilonul I unde nu exista o relatie clara intre cat ai contribuit si cat o sa primesti: vezi pensii speciale, pensiile minime, pensionarii iesiti la pensie pe legi diferite
   Deci administratorii se pot judeca, iar restul oamenilor se pot judeca la pensie. Preferabil inainte: sa nu mai voteze in veci partidele hotilor dovediti.
  • +6 (8 voturi)    
   Dorele, sa ti explic! (Luni, 21 mai 2018, 17:20)

   karula [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Dorele, toate contibutiile sunt la angajat! Sunt banii mei, negocierea mea cu angajatorul privat! Cu cat eu sunt un negociator mai prost cu atat statul invocat de tine ia mai putin de la mine. Cu banii mei fac ce vreu, iar in conteactul meu de pilonul ll scrie clar ca mi pot luam banii, titi odata, in ziua in care am decizia! Inteleg, sunt ai mei si am un alt contract cu o entitate privata!
  • +4 (6 voturi)    
   lol (Luni, 21 mai 2018, 17:34)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Postacule, lasa vrajeala.

   Fondurile de la Pilonul 2 nu au fost ale statului niciodata. Ele sunt banii angajatilor, care se transfera catre fondurile private.

   Nici statul, nici administratorul privat nu sunt proprietarii acestor bani.

   Singura propozitie care contine termenul de "stat" in toata povestea asta - este ca acest mecanism este obligatoriu prin lege, lege care a fost data de catre stat.

   Si acum, din seria "romanian laws for dummies":

   Scopul sistemului fondurilor de pensii administrate privat (obligatorii) este asigurarea unei pensii private, care suplimentează pensia acordată de sistemul public, pe baza colectării şi investirii de către companii private specializate, în interesul participanţilor, a unei părţi din contribuţia individuală de asigurări sociale.

   Sistemul pensiilor administrate privat este reglementat în România prin Legea nr. 411/2004.

   Aceasta prevede că angajaţii care contribuie la sistemul public de pensii şi care au vârsta până în 35 de ani sunt obligaţi să adere la un fond de pensii administrat privat, în timp ce angajaţii cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani pot opta să adere la un astfel de fond.
  • +3 (5 voturi)    
   pai, (Luni, 21 mai 2018, 17:37)

   Mecelalalt [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   da si NU! Nu se baga mana in buzunarul salariatului de azi ci al pensionarului de maine! E vorba de un bun castigat care a demonstrat ca functioneaza bine! Si nu e vorba de banii statului ci de contributia VIZIBILA a salariatului pt. pensie!
  • +3 (3 voturi)    
   Mai incearca odata (Luni, 21 mai 2018, 18:16)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Ca n-ai inteles nimic.
  • +2 (2 voturi)    
   Comunistii (Luni, 21 mai 2018, 21:11)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   ... au inteles la colectivizare că erau terenuri private? Nu. Atunci de ce ar pricepe PSD=PCR că sunt bani privati? Ceausescu s-a afirmat la colectivizare cu pistolul, asa că și Drac.nea cu gruparea infractională PSD tot asa va proceda. PSD = o gască de CRIMNALI care si-au anexat tara doar sa so o distrugă și s-o vândă pe nimic rușilor, cum au făcut si mentorii lor in anii 50.
 • +5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 mai 2018, 16:37)

  [anonim]

 • -3 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 mai 2018, 17:52)

  [anonim]

 • +5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 mai 2018, 17:54)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  Daca le suspenda 6 luni (Luni, 21 mai 2018, 19:08)

  alexpro [utilizator]

  Mie imi dispar peste 1000 euro din fondul de pensie. Mi-i da cineva inapoi?
 • +4 (4 voturi)    
  AMR 8. (Luni, 21 mai 2018, 20:06)

  ouyang [utilizator]

  Te agiți degeaba. Timpul trece în favoarea celor cinstiți.
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 mai 2018, 22:55)

   [anonim] i-a raspuns lui ouyang

 • +2 (2 voturi)    
  Jos palaria!!! (Marţi, 22 mai 2018, 9:51)

  Votant Ilici [utilizator]

  trebuie sa recunoasteti ca Daddy are stil, are papagal!

  geniala faza cu "doar o chestiune financiar-contabila"!

  Asa pot sa se justifice si talharii ce intra peste oamni in casa: " e adavrat ca i-am omorat pe proprietari, dar asta numai pentru ca s-au opus! Intentia noastra era doar sa ii jefuim, este o simpla chestiune financiar-contabila"!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by