Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la finalul ședinței BPN, că social-democrații nu exclud organizarea unui miting pentru susținerea premierului, dar totul depinde de modul în care va evolua situația legată de plângerea penală a liderului PNL împotriva sa și a Vioricăi Dăncilă. El a mai susținut că toți colegii sprijină guvernul și că se asistă la o nouă încercare de a prelua guvernarea într-un mod nelegitim.

Liviu DragneaFoto: PSD

”Asistăm a nu știu câta oară la o încercare de a da jos un guvern și de a prelua într-un mod nelegitim guvernarea din România încercând să îi folosească pe unii procurori. Nu putem fi de acord ca un guvern să fie dat jos cu ajutorul procurorilor. (...) Încă sperăm că mai există undeva o fărâmă de luciditate ca acest demers să nu intre într-o zonă care să scape de sub control și să fie stabilitate”, a comentat Dragnea.

El a insistat că nu există nicio urmă de adevăr în ceea ce privește acuzațiile de înaltă trădare cuprinse în plângerea penală a liderului PNL Ludovic Orban.

”Se poate contura ideea că vorbim, pe lângă alte prostii, de antisemitism instituțional. Citind acea plângere penală, se vorbește de acuzații de înaltă trădare pentru un oficial care a avut întâlniri cu șefi de stat și de guvern. Este o abordare KGB-istă și securistă”, a mai comentat Dragnea, apreciind că Israelul este tratat ca o putere ostilă de către cel care a făcut plângerea.

Dragnea a reafirmat că acțiunea aduce deservicii majore României și dă dovadă de o mare iresponsabilitate.

Pe de altă parte, liderul PSD a susținut că social-democrații nu iau în calcul suspendarea președintelui.