Ancheta epidemiologică făcută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi în urma îmbolnăvirii a 134 de persoane, după ce au mâncat de la un fast-food din oraş, arată prezenţa bacteriei Salmonella în sosurile preparate în incinta unităţii, anunță News.ro.

SalmonellaFoto: Wikipedia

Potrivit DSP Iaşi, în uma prelucrării probelor recoltate de la fast-food-ul din cartierul ieşean Nicolina s-a constatat prezenţa bacterieiSalmonella, în principal în sosurile preparate la sediul unităţii.

Produsele au fost consumate în 13 şi 14 mai, iar cei care le-au cumpărat au acuzat ulterior stări de febră, dar şi greaţă, necesitând îngrijiri medicale.

În total, numărul persoanelor care au au avut nevoie de îngrijiri medicale a ajuns la 134, iar 73 dintre acestea au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Fast-food-ul respectiv a fost închis de autorităţi, iar conducerea unităţii a fost amendată cu suma de 3.000 de lei.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a început ancheta epidemiologică în cursul zilei de marţi, după ce iniţial peste 50 de oameni s-au simţit rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unii dintre pacienţi au fost duşi la spital cu ambulanţa, în timp ce alţii au venit singuri. Persoanele respective, în majoritate tineri, au acuzat febră şi stări de greaţă.

Potrivit DSP, toţi cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale susţin că au consumat sandwich crispy sau shaorma la lipie de la acelaşi local din oraş. Toate meniurile au fost preparate la sediul unităţii din cartierul ieşean Nicolina.

Reprezentanţii DSP Iaşi au recoltat opt probe din alimente, dar şi 25 de probe din incinta localului, inclusiv de la cei şapte angajaţi ai unităţii.