Un învăţător de la şcoala gimnazială din Bistriţa-Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, este anchetat de poliţişti după ce a lovit o elevă de clasa a IV-a cu un arătător de lemn, pentru că nu ar fi ştiut să rezolve un exerciţiu la matematică. Poliția a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, informează Mediafax. Învăţător, care a revenit la catedră după un an de la pensionare, a demisionat.

Invatatorul anchetatFoto: Captura Bistriteanul.ro

EuropaFM.ro relatează, citând publicația locală Bistrițeanul.ro, că incidentul s-a petrecut miercuri, la școala gimnazială din Bistrița-Bârgăului.

O fetiță de 11 ani, elevă în clasa a IV-a a fost scoasă la tablă, alături de alți trei colegi, iar învățătorul Dumitru Dragotă le-a cerut să rezolve un exercițiu la matematică.

Fetița s-a blocat și nu a mai scos niciun cuvânt. Nervos, învățătorul a lovit-o de mai multe ori cu un băț din lemn - folosit pe post de arătător și pe care îl ținea într-un cui, lângă tablă - transmite corespondenta Europa FM, Claudia Andron.

Fetița ar fi fost lovită pe spate și pe picioare. A fost atât de speriată de cele întâmplate, încât a făcut pe ea.

Mama fetei a aflat de la părinții unor colegi de clasă. Fetița a ezitat în prima fază să îi povestească mamei sale cele întâmplate.

I-a mărturisit apoi, că nu este primul incident de acest gen și că în urmă cu două săptămâni, același învățător i-a dat două palme după cap, după ce nu a reușit să rezolve un exercițiu la matematică.

Fetița provine dintr-o familie modestă și mai are acasă 8 frați, cu vârste între 3 ani și 18 ani, mai scriu mass-media citate.

Mama fetei a depus plângere atât la Inspectoratul Școlar Județean, cât și la Inspectoratul de Poliție Județean.

Dumitru Dragotă are 65 de ani și este învățător de mai bine de 45 de ani. Acesta a ieșit în pensie, însă s-a întors la catedră semestru acesta, după ce învățătoarea de pe postul respectiv a intrat în concediu de maternitate. El spune că a vrut să impulsioneze eleva, ca să ia note bune la evaluare.

Poliția a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă / Inspectoratul Școlar: Învățătorul nu se va întoarce la catedră

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Maria Sîrb, mama fetiţei bătute a depus o plângere la poliție împotriva învăţătorului.

"Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au fost sesizaţi prin plângere scrisă de către o femeie, mama unei fetiţe de clasa a patra, din localitatea Bistriţa Bârgăului, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către învăţătorul acesteia. În cauză s-a întocmit dosar penal şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă", a declarat pentru Mediafax Crina Maria Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud.

Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Judeţean Bistriţa Năsăud au anunţat că bărbatul şi-a dat demisia.

"Nu va mai fi la catedră. Am încadrat-o ca agresiune fizică asupra unui copil, s-a făcut Consiliul de Administraţie şi de luni nu mai e la clasă, avem alt om. Şi-a depus demisia. Avea statutul de profesor asociat, a intrat în etapa de pensionari, pentru că nu ocupase nimeni postul la acea vreme. Este inadmisibil şi de luni nu va mai fi acolo", a spus Camelia Tabără, inspectorul şcolar general al ISJ Bistriţa-Nădăud.

Sursa foto & video: Bistrițeanul.ro