Marius Luigi Ciubrei, fost director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA,a fost trimis în juudecată de DNA pentru patru infracțiuni de luare de mită, el fiind acuzat că a cerut și primit bani pentru a angaja persoane pe post de marinari sau mecanici la compania pe care o conducea.

DNAFoto: AGERPRES

De asemenea, Constantin Tarău (complicitate la luare de mită) , Mariana Daniela Sărluceanu și fiul acesteia, Mihai Mădălin Sărluceanu(dare de mită) au fost trimiși și ei în judecată

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul inculpatului Tarău Constantin, a pretins și primit de la cinci persoane (printre care și inculpații Sărluceanu Daniela Mariana și Sărluceanu Mădălin Mihai) suma totală de 2.700 euro, în scopul angajării unora dintre aceste persoane la compania pe care o conducea pe posturile de „marinar” și „mecanic”. De la inculpații Sărluceanu Daniela Mariana și Sărluceanu Mădălin Mihai, directorul C.N.A.P.D.M. SA a primit suma de 1.000 euro, pentru a-l angaja pe acesta din urmă pe postul de „marinar”.

În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin și alte persoane oprindu-și un „comision” cuprins între 100 și 600 de euro. În această manieră, inculpatul Tarău Constantin și-a însușit suma totală de 1.500 euro.

Ultima „plată”, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeași manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante față de inculpatul Ciubrei Luigi Marius.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ridicate de la inculpatul Ciubrei Luigi Marius.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. ”