Asociația Colectiv GTG 3010 cere Guvernului să prezinte „probe”, după ce ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a sugerat că există o legătură între incendiul din clubul Colectiv și demisia guvernului Victor Ponta.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

„Solicitam reprezentantului Guvernului României să prezinte probe care să susțină aceste acuzații sau să recunoască public faptul că se folosește de tragedia din 30 octombrie în scop politic. Considerăm că a fost depășită limita bunului simț de către politicieni, în lupta lor continuă pentru acumularea de capital electoral”, se arată într-un comunicat al asociației.

„Referirile emoționale la cazul Colectiv, conotate politic, sunt de natură să jignească și să amplifice periodic suferința familiilor celor morți și răniți în tragicul incendiu din data de 30 octombrie 2015”, se mai arată în acest comunicat, semnat de Eugen Iancu, președintele Colectiv GTG 3010.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a întrebat joi, la România TV, ”la ce mai vor să dea foc?”, după plângerea penală formulată de președintele PNL, Ludovic Orban, împotriva Vioricăi Dăncilă și a liderului PSD Liviu Dragnea.

„Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat și în 2015”, când „a trebuit să moară oameni pentru ca Guvernul să fie schimbat”, a spus aceasta.