Ministrul de interne a făcut la România TV o declarație al cărei sens este greu de înțeles, Carmen Dan spunând că ”anomalii de tip 'modus operandi' sunt, de fapt, cele care conduc fără echivoc România”. Expresia ”modus operandi”, folosită des de anchetatori, înseamnă ”mod de operare”.

Carmen DanFoto: mai.gov.ro

"E clar că am ajuns într-un moment în care nivelul de compromis pe care din păcate îl forţează preşedintele României arată, iată, încă o dată, că ne întoarcem într-un moment în care anomalii de tip 'modus operandi' sunt, de fapt, cele care conduc fără echivoc România. Noi suntem determinaţi şi hotărâţi, alături de premier, alături de coaliţia aflată la guvernare, să nu cedăm, nu ne abatem de la implementarea programului de guvernare", a spus Carmen Dan într-o intervenţie telefonică la RTV, potrivit Agerpres.

Declarația ministrului de interne a venit după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul Generalîmpotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracțiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice.

Ministrul Afacerilor interne a calificat plângerea penală a lui Ludovic Orban ca un gest "penibil şi incalificabil al unui lider de partid", precizând totodată că orice s-ar întâmpla, premierul nu va face pasul înapoi.

"PSD are o putere de coeziune fantastică şi în situaţii de genul acesta să ştiţi că noi reacţionăm ca un zid în jurul preşedintelui şi al premierului, pentru că este normal să reacţionezi aşa atunci când te confrunţi cu ceea ce nici nu gândeşti. Iată că trăim vremuri în care apar situaţii pe care nici nu le poate gândi un om care gândeşte normal, un om care gândeşte logic, un om care gândeşte în beneficiul acestei ţări", a afirmat Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la RTV.