Câteva mii de persoane asistă joi, la Buzău, la cel mai mare ceremonial din ţară dedicat Zilei Eroilor şi Centenarului României. La eveniment participă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a fost huiduit de oameni, relatează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din cauza ploii, unii dintre participanţi au început să se retragă.

La manifestările de la Buzău au ajuns preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Culturii, George Ivaşcu, dar şi delegaţi străini din unsprezece state, reprezentanţi ai Bisericii şi ai Armatei.

La momentul sosirii la Cimitirul Eroilor, Liviu Dragnea a fost huiduit de oameni.

La ora 12.30, la Cimitirul Eroilor a avut loc ceremonia militară de reinaugurare a cimitirului unde sunt îngropaţi mii de ostaşi români şi străini, iar de la ora 13.00 se desfăşoară cea mai mare paradă internaţională organizată vreodată la Buzău, la care iau parte aproape 1.000 de militari români şi străini. Paradă militară internaţională a fost deschisă de detaşamentul militarilor din Austria, urmaţi de soldaţii din Bulgaria, Germania, Italia, Republica Moldova şi cei ai Marii Britanii. Militarilor de la sol li se vor alătura şi aeronavele care vor survola Calea Eroilor. Vor brăzda cerul avioanele de tip Mig-21 Lancer, o celulă de avioane Eurofighter aparţinând Forţelor aeriene ale Marii Britanii şi cunoscutul avion IAR-99 Şoim aparţinând bazei aeriene Boboc din Buzău. Dintr-un elicopter IAR 316 B Alouette, mai mulţi militari vor arunca garoafe roşii în semn de recunoştintă pentru militarii înmormântaţi în Cimitirul Eroilor.

Miercuri seară, 400 de militari din cinci ţări au defilat cu torţe aprinse pe străzile oraşului Buzău în deschiderea manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor şi de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire.