​​Premierul Viorica Dăncilă a precizat miercuri că urmează să discute cu comisarul european Corina Crețu în legătură cu stadiul absorbției fondurilor europene pentru proiecte de infrastructură și că știa de scrisoarea în care aceasta și-a manifestat ”îngrijorarea” față de situația de la Transporturi.

Viorica DancilaFoto: Agerpres/EPA

”Știu de scrisoarea doamnei Corina Crețu. Este o evaluare pe domeniul transporturilor de anul trecut”, a spus Dăncilă, adăugând că se va întâlni cu aceasta la Bacău.

Actualul exercițiu financiar european se apropie de jumătatea perioadei de programare, iar România absoarbe fonduri europene pe proiecte de infrastructură în mare parte doar din proiectele începute în trecut, în perioada 2007-2013, atrage atenția Corina Crețu, comisarul european pentru Politică Regională, într-o scrisoare adresată Ministerului Transporturilor.

Crețu se declară „extrem de ingrijorată” de situația actuală, de proiectele noi pregătite insuficient sau care riscă să se blocheze - este dat exemplul autostrăzii Sibiu - Pitești care este scoasă la licitație în grabă, pe loturi, deși nu este studiat impactul asupra mediului.

Scrisoarea a fost prezentată de deputatul PNL Lucian Bode în Parlament.