Un preot din comuna vasluiană Laza, care şi-a amplasat stupii în cimitirul bisericii la care ţine slujbe, a fost sfătuit de conducerea Protopopiatului Vaslui să găsească alt loc în care să-şi mute stupii, scrie Agerpres.

AlbineFoto: Flickr

Mai mulţi localnici din comună s-au plâns de faptul că nu pot merge să aprindă lumânări pentru persoanele decedate îngropate în cimitir, din cauza faptului că sunt atacaţi de albine, dar la Protopopiatul Vaslui nu au fost înregistrate reclamaţii oficiale în acest sens.

"M-am deplasat în comuna Laza, pentru a vedea care este situaţia şi am vorbit cu preotul paroh, care mi-a spus că are aviz de la instituţiile abilitate, iar amplasarea stupilor s-a făcut inclusiv cu acordul consilierilor din cadrul bisericii. Este respectată şi măsura impusă de lege privind distanţa de la locul amplasării stupilor până la cea mai apropiată cale accces. Nu avem o problemă ca preoţii să aibă stupi, chiar îi îndemnăm să aibă astfel de îndeletniciri. Ordinea dintr-un stup ne ajută şi pe noi să ne punem ordine în viaţă, dar aceste activităţi nu trebuie să se creeze tulburare în comunităţi. Cu toate că nu există plângeri oficiale cu privire la situaţia de la Laza, noi l-am sfătuit pe preot să îşi mute stupii", a declarat, miercuri, protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă.