Deputatul USR Nicuşor Dan o invită pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, la o dezbatere publică pentru a face un bilanţ la jumătatea mandatului, relatează news.ro.

Nicusor DanFoto: Agerpres

"În curând, se împlinesc doi ani de când Gabriela Firea este primarul General al Capitalei, în baza promisiunilor făcute în campania electorală.O invit pe Gabriela Firea la o dezbatere publică în care să facem un bilanţ la jumătatea mandatului, să discutăm despre problemele bucureştenilor , dar şi despre soluţii pentru a dezvolta oraşul şi pentru a-l face un loc în care să le facă plăcere oamenilor să trăiască. Precizez că sunt deschis să particip la această dezbatere la orice post de televiziune doreşte Gabriela Firea sau putem organiza o dezbatere la care să invităm toată presa", a anunţat, miercuri, Nicuşor Dan.

Marţi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat pe Nicuşor Dan că vine la şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti "să facă atmosferă, să ridice tonul, să provoace".

În 19 aprilie, câţiva parlamentari USR, printre care şi Nicuşor Dan, au vrut să participe la şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti, pentru a prezenta proiectul de lege depus la Senat prin care deputaţii şi senatorii să aibă dreptul să participe la şedinţele de consiliu şi să iniţieze hotărâri, iar dacă acest drept este îngrădit, să fie considerată contravenţie.

Preşedintele de şedinţă, Orlando Culea, precum şi viceprimarul Aurelian Bădulescu, împreună cu Poliţia Locală, nu i-au lăsat să participe şi nici să facă declaraţii în sala de şedinţă, invocând regulamentul de Consiliu şi încercând să îi dea afară din sală.