CSM a decis, în urma plenului de marți, respingerea cererii șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de apărare a reputației profesionale, în contextul declarațiilor și a modului în care a fost mediatizată soluționarea procesului între aceasta și jurnaliști, scrie Mediafax.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulată de doamna LAURA CODRUŢA KOVESI, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. (majoritate: 4 BV - Admitere, 8 BV- Respingere, 3 BV- Nule)", se arată în decizia de marți a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit unor surse judiciare, solicitarea Laurei Codruța Kovesi vizează afirmații denigratoare lansate la adresa sa în spațiul public, după soluția pronunțată de către magistrații Curții de Apel Ploiești, în procesul cu jurnaliștii de la Antena3.

Această decizie a membrilor CSM vine după ce, inițial, și Inspecția Judiciară a decis respingerea cererii Laurei Codruța Kovesi, ce viza același subiect.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, în luna martie, ca şefa DNA, Codruţa Kovesi, să primească 300.000 de lei daune morale,în dosarul în care a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe post. Decizia nu e definitivă.