Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2018, cea mai mare conferință și expoziție de apărare, securitate și aeronautică din estul Europei va reuni la Romaero Băneasa, între 16 și 18 mai, peste 270 de expozanţi din domeniile apărării, securităţii cibernetice şi aeronauticii. Evenimentul de la Romaero, ce se ține o dată la fiecare doi ani, este cu atât mai important în acest an având în vedere bugetul mărit al armatei la 2% din PIB, multe dintre firmele participante vizând contracte de achiziții militare cu România.

Black Sea Defense & Aerospace - BSDAFoto: BSDA

Unii din cei mai mari contractori din domeniul apărării, securității, securității cibernetice și aeronauticii, precum Lockheed Martin, Raytheon, General Dynamics, General Dynamics European Land Systems, Harris, Bell, Textron, L3 Technologies, FLIR Systems, Rockwell Collins, Elbit Systems, Rafael Advanced Defense Systems, Thales sau Airbus, pana la Naval Group, MBDA Missile Systems, Damen Shipyards, Fincantieri, Leonardo Company, Nurol Makina, STM, Rheinmetall, IVECO, Jeep, BMW Motorrad, Romarm, Romaero, Aerostar SA, Rom Tech, Pro Optica, UTI, Rohde&Schwarz si multi altii. Pentru a vizualiza lista completa de expozanti, accesati www.bsda.ro.

Pe durata intregii editii vor avea loc demonstrații și va fi expusă tehnica din dotarea Armatei României, din dotarea Forțelor Armate ale SUA, cat si cea a Ministerului Afacerilor Interne.

Toate instituțiile publice partenere isi vor prezenta tehnica si echipamentele, cat si oferta educationala si noi informatii de interes public, in standurile expoziționale din interiorul pavilioanelor.

Cu ocazia BSDA 2018, in ziua de 16 mai vor avea loc sesiuni de prezentare dedicate domeniilor terestru, naval si aerian, pe 17 mai este programata conferinta WeAreNATO, iar ziua de 18 mai este dedicata prezentarilor de cybersecurity.

Primele două zile sunt dedicate oficialitatilor, vizitatorilor profesionisti si oamenilor de afaceri, iar ultima zi este deschisa si publicului larg. Pentru vizitatori, accesul gratuit este garantat odata cu inscrierea pe http://bsdaregistration.tntexpo.net/visitors/intro/.

Programul BSDA 2018 pentru vizitare este următorul:

- 16 mai 2018: 12:00 - 17:00;

- 17 mai 2018: 10:00 - 17:00;

- 18 mai 2018: 10:00 - 15:00.