Un bărbat din municipiul Botoşani a fost sancţionat de poliţişti după ce a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa că şi-a ucis tatăl la locuinţa sa, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Maria Carp, citată de Agerpres.

Apel la 112Foto: ANCOM

"Echipajul deplasat la faţa locului a constatat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă. Tatăl apelantului a fost găsit la domiciliu şi nu prezenta urme vizibile de agresiune", a afirmat Carp.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991 cu amendă în cuantum de 500 de lei pentru efectuarea unui apel nejustificat la 112.

De asemenea, poliţiştii efectuează cercetări în cazul unei ameninţări false cu bombă la o bancă din municipiul Giurgiu, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

"La orele 4,05, prin sistemul unic de urgenţă 112, o voce feminină anunţa că la o unitate bancară din municipiul Giurgiu se află amplasată o bombă. La faţa locului s-au deplasat echipaje de Ordine şi Siguranţă Publică care au asigurat zona, poliţişti de la Investigaţii Criminale şi de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Organizate, precum şi specialişti din SRI, care au efectuat cercetări şi s-a dovedit faptul că a fost o alarmă falsă", a precizat Cristian Şuţă.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor a fost depistată persoana care a apelat 112, fiind vorba de o femeie de 50 de ani, din municipiul Giurgiu, care a sunat de pe un telefon mobil.