Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a spus, duminică seara, la Antena 3, că, în perioada în care Toni Greblă a fost chemat la DNA, toți judecătorii de la Curte se temeau, aspect care i-a făcut să-l cheme în instituție pe președintele Klaus Iohannis, pentru a i se comunica prin ce trec aceștia, potrivit Mediafax.

Augustin ZegreanFoto: Agerpres

„A doua sau a treia zi după ce a fost chemat la DNA domnul Greblă, am făcut singura conferință de presă din viața mea de judecător la Curtea Constituțională, la care am invitat toată presa din București și am spus ce se întâmplă. Am spus inclusiv faptul că suntem amenințați de SRI. (...) Am spus și altora. În zilele acelea, a fost la noi la Curte o delelgație a MCV și un judecător din Curte le-a spus: «mie îmi este frică să mai fiu judecător la Curte». S-a notat și notat a rămas. În ce privește vizita președintelui Iohannis, noi l-am invitat la Curte, era de o lună președinte. Dar pentru că au fost evenimentele acelea, l-am invitat, i-am spus ce s-a întâmplat și evident că am avut o discuție în care fiecare judecător și-a exprimat teama față de ce se întâmplă. Dar toată societatea a tăcut. De frică, probabil”, a spus fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, la Antena3.

Precizările vin după ce fostul judecător Toni Greblă a vorbit despre perioada în care a fost chemat la DNA și a fost reținut în dosarul în care a fost judecat. Greblă a subliniat că reținerea sa l-a determinat pe președintele Klaus Iohannis să vină la Curtea Constituțională pentru a „liniști” judecătorii.

„Era teama că oricine poate fi ridicat din trafic, luat de acasă, de la micul dejun, luat de lângă copil, dus și plimbat prin fața camerelor de luat vederi. A fost o campanie foarte bine pregătită din punct de vedere mediatic”, a spus fostul judecător, Toni Greblă.

Instanţa supremă a decis, în 11 mai, achitarea fostului judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă, în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Decizia magistraţilor nu este definitivă.