In biserica de gheata de la Balea Lac este oficiata, astazi, prima cununie religioasa. Doi tineri din Miercurea Ciuc au ales sa se casatoreasca in acest lacas de cult construit la peste 2.000 de metri altitudine, anunta Rador. Cununia este oficiata de un preot romano-catolic. Dupa ceremonia propriu-zisa, cei peste 100 de invitati vor petrece la cabana din apropierea hotelului si bisericii de gheata.

Pentru ca singura cale de acces catre Balea Lac este telecabina, nuntasii au fost atentionati ca se asteapta intetirea vantului, cu rafale a caror viteza va ajunge chiar si la 100 de kilometri pe ora, situatie in care telecabina nu va mai putea functiona.

Biserica de la Balea Lac, a doua biserica de gheata din lume si prima din sud-estul Europei, a fost sfintita la mijlocul acestei luni. In intreaga lume mai exista doar o singura astfel de biserica, in Suedia. Lacasul de cult, care masoara 60 de metri patrati si pentru a carui constructie au fost necesare 3 saptamani, a adunat sute de turisti, iar multe persoane au facut cereri pentru botezuri si cununii in lacasul de cult de gheata.

Interesant este faptul ca in Biserica de la Balea Lac nu se aprind niciodata mai mult de 200 de lumanari, pentru ca peretii, dar si icoanele, sa nu se topeasca.

Tot la Balea Lac exista si singurul hotel de gheata din Europa de Est, inaugurat luna trecuta si inspirat din proiecte similare realizate in tarile scandinave, Canada sau Japonia. Temperatura in camerele de la acest hotel nu depaseste -4 grade Celsius, iar turistii nu pot servi decat mancare si bauturi reci, pentru ca, in caz contrar, ar risca sa topeasca decorul.