Viorica Dăncilă i s-a adresat Papei Franscisc, la întâlnirea de vineri de la Palatulul Apostolic de la Vatican, spunându-i Suveranului Pontif: "Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity", potrivit unei înregistrări video ce a fost făcută publică de presa italiană, relatează mediafax.Precizăm că și guvernul român a publicat vineri o înregistrare video, dar fără sunet.

Viorica Dancila si Papa FranciscFoto: Guvern

În clipul video se aude şi cum Dăncilă îi vorbeşte Papei Francisc despre cadourile pe care i le-a adus, de data aceasta adresându-i-se în limba română Suveranului Pontif.

Redăm discuţia dintre Viorica Dăncilă şi Suveranul Pontif, la întrevederea de vineri:

"Viorica Dăncilă: Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity.

Viorica Dăncilă: Sămânţe de mărar, iar aici să vă bucuraţi de roadele acestui pom mulţi ani de acum încolo.

Papa Francisc: Grazie."

Dăncilă a fost primită vineri dimineaţă în audienţă la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Ulterior întrevederii, liderul de la Palatul Victoria a anunţat, la Antena 3, că Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019.

Şeful Executivului a relatat că întâlnirea cu Papa Francisc a durat aproximativ 45 de minute.

Potrivit site-ului italian asknews.it întrevederea a durat 24 de minute. "Liderul de la Palatul Victoria i-a oferit Papei Francisc seminţe din soiuri de legume şi plante româneşti şi un stilou personalizat, confecţionat, manual, din lemn, la atelierele din Suceava", anunţa Guvernul.

Suveranul Pontif i-a oferit premierului trei cărţi şi o placă sculptată în bronz exprimând un mesaj de pace.

Dăncilă a fost pusă într-o situație jenantă și pentru că informația privind vizita Papei Francisc nu a fost confirmată în comunicatul de presă al Vaticanului.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, Francisc Doboș, a precizat că atunci când se va stabili o astfel de vizită, anunțul ”va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, sâmbătă, la Blaj, despre anunţul premierului Viorica Dăncilă privind vizita Papei Francisc în România, el răspunzând ironic: ”Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo”.