Israel a câştigat concursul Eurovision 2018, cu melodia „Toy” interpretată de Netta Barzilai. Finala concursului care s-a desfăşurat la Lisabona a fost marcată de întreruperea recitalului britanicei SuRie de un bărbat care a urcat pe scenă şi care i-a luat microfonul, dar şi de show-uri pirotehnice, dance, rock şi country, scrie news.ro.

EurovisionFoto: Eurovision.tv

Israel a primit un total 529 de puncte, iar pe locul doi şi trei s-au clasat Cipru (436 de puncte) şi Austria (342 de puncte).

Jurii de specialitate din cele 43 de ţări care au participat în competiţia de anul acesta au votat împreună cu telespectatorii. Votul acestora din urmă a reprezentat 50% din punctajul final.

România a acordat 12 puncte Austriei şi 10 puncte Spaniei. Portugalia, ţara gazdă, a votat Estonia (12 puncte), Albania (10) şi Austria (8 puncte). În urma votului juriilor, Austria, Suedia şi Israel au ocupat primele trei locuri.

Reprezentantul Austriei, Cesár Sampson, a fost votat cu maxim de puncte de jurii din ţări ca Marea Britanie, Israel, Polonia şi Bulgaria. Prima intrată în concurs a fost Ucraina, iar ultima, Italia.