Sute de oameni au protestat sâmbătă seara față de guvernarea PSD-ALDE în mai multe orașe din țară, printre care Iași, Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Târgu Mureș, Pitești, Sibiu și Constanța. Sub deviza ”Vrem Europa, nu dictatură”, oamenii s-au adunat în piețe, au mărșăluit pe străzile orașelor și au cerut demisia guvernului de „mincinoși” și ”„hoți”. ”V-ați făcut praf programul/ Demisia”, ”100 de ani în Penalistan” sau ”Un guvern de analfabeți” au fost principalele mesaje transmise de manifestanți.

Protest Piata Unirii din IasiFoto: Ziarul de Iasi

UPDATE: În Piața Victoriei din Timișoara se află aproximativ 300 de manifestanți care scandează ”Nu vrem să fim conduși de hoți!”, relatează tion.ro. Oamenii au primit sigle cu cifra ”100”, pe care scrie ”100 de ani în Penalistan?”. Mulți dintre ei au intrat în live pe Facebook și transmit discursurile organizatorilor.

Organizatorii au făcut apel la cei aflați în piață, ca în cazul în care observă persoane aflate în ebrietate sau care disturbă acțiunea să anunțe autoritățile aflate în piață. Protestul continuă pașnic.

UPDATE: Sute de sibieni au mărșăluit și ei pe străzile orașului, sub sloganul ”Vrem Europa, nu dicatură!”. ”V-ați făcut programul praf. Demisia!”, este unul dintre mesajele transmise de manifestanți.

UPDATE: Și în Pitești s-au adunat câțiva protestatari. Mesajul lor pentru guvernanți: ”Argeșul contează. Țara n-a votat hoția. Voi nu sunteți România!”

La Târgu Mureș, cei câțiva protestatari s-au adunat în fața Prefecturii, strigând ”Jos, Jos, Jos, Guvern de mincinoși!”.

Și la Cluj Napoca câteva zeci de oameni au pornit în marș, strigând ”PSD, ciuma roșie!”

Sub titlul ”Vrem Europa, nu dictatură!”, în Timișoara, în Piața Victoriei, s-au adunat circa 100 de persoane, scrie tion.ro. La fel ca la manifestările din iarnă, protestatarii au un DJ.

Ieșenii s-au adunat în Paiața Unirii, purtând steagul României și al Uniunii Europeane, scrieZiarul de Iași.

Și brașovenii au ieșit în stradă, desfășurând un tricolor imens. Manifestanții au pancarte pe care scrie ”Un guvern de analfabeți și hoți”, ”Demisia Dăncilă” și ”Demisia ministrului Justiției”. Europarlamentarul Siegfried Mureșan a publicat un videoclip cu protestele pe pagina sa de Facebook.

Peste 3.000 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, din București, unde are loc un protest față de coaliția de guvernare, începând cu ora 18.00. În mijlocul pieței este pictat un imens steag al Uniunii Europene, despre care protestatarii spun că ar fi fost realizat de Primăria Capitalei de Ziua Europei și pe care încearcă să evite să îl calce în picioare.

Proteste au fost anunțate în mai multe orașe din țară și din străinătate.

Oamenii acuză coaliția PSD-ALDE că nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, iar metodele și acțiunile acesteia ”au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice”.

Apelul la protest a fost făcut pe Facebook pe paginile ”Vrem Europa, nu Dictatură”, de către comunitățile civice Corupția Ucide, Rezistenta, Insistăm, Reset, Inițiativa România, Acțiunea Civică Galați, Declic, Uniți Salvăm, Umbrela Anticorupție Cluj și Aradul Civic.