Purtătorul de cuvânt alArhiepiscopiei Romano-Catolice București, Francisc Doboș, precizeză peFacebookcă Vaticanul nu făcut nicio referire la vizita Papei Francisc în România, în comunicatul de astăzi, iar când se va stabili aceasta, anunțul ”va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României”.

Dancila si Papa FranciscFoto: Guvernul Romaniei

”Vizita Papei în România.

Nunțiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă:

Când se va stabili vizita Papei Francisc în țara noastră, anunțul acesteia va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României.

Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită”, scrie Francisc Doboș pe Facebook, redând comunicatul Biroului de presă al Vaticanului cu privire la audiența premierului Viorica Dăncilă.

Precizarea vine după ce premierul României, Viorica Dăncilă, a spus, într-un interviu pentru Antena3, că Papa Francisc i-a confirmat faptul că va veni în țară la începutul anului viitor.

Potrivit comunicatului, ce iese în evidență este că ”

Au fost notate și câteva teme de actualitate, printre care importanța concordiei în interiorul societății românești pentru căutarea binelui comun”.

COMUNICAT al Biroului de Presă al Vaticanului

”Audienţa Primului Ministru al României, 11.05.2018

Astăzi Sfântul Părinte Francisc a primit-o în audienţă pe E.S. Dna Viorica Dăncilă, Primul Ministru al României, care ulterior s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Card. Pietro Parolin, Secretar de Stat, însoţit de Excelenţa Sa Mons. Paul Richard Gallagher, Secretar pentru Relaţiile cu Statele.

În decursul discuţiilor cordiale s-au oprit asupra bunelor relaţii bilaterale dintre Sfântul Scaun şi România. Au fost subliniați pașii făcuți pentru favorizarea cooperării în domeniul educației și a fost exprimată speranța că aceasta se va putea consolida în curând prin intermediul unor oportune acorduri. Au fost notate și câteva teme de actualitate, printre care importanța concordiei în interiorul societății românești pentru căutarea binelui comun.

În fine, au fost evocate unele perspective pentru viitorul proiectului european, asta și în vederea președinției Consiliului Uniunii Europene pe care România o va asuma în primul semestru din 2019”