Fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă a spus, vineri, după ce a fost achitat de către Înalta Curte că, deși decizia nu este una definitivă, ”este greu de crezut că mai pot fi inventate situații noi care să justifice o altă soluție în apel”.

Toni GreblaFoto: Hotnews

„DNA, forțând nota, a dispus reținerea mea pentru 24 de ore și apoi a făcut o propunere de arest la domiciliu. Patru magistrați de la Înalta Curte au constatat atunci că nu există nici măcar suspiciunea rezonabilă că s-ar fi comis o faptă penală, motiv pentru care nu a fost luată nicio măsură preventivă împotriva mea. (...) Acum, alți trei magistrați, după un probatoriu absolut laborios administrat, au constatat același lucru. Este greu de crezut că mai pot fi inventate situații noi care să justifice o altă soluție în apel, dar faza de apel trebuie tratată cu toată seriozitatea, astfel încât să se ajungă la o situație finală”, a spus fostul judecător CCR, potrivit Mediafax.

Acesta a continuat prin a nega orice legătură cu faptele în care a fost trimis în judecată în dosar, subliniind că "în ultima vreme, judecătorii sunt din ce în ce mai preocupaţi de aflarea adevărului, nu de pedepsire".

"Nu am avut nicio legătură cu faptele de care am fost acuzat. Mai arată (decizia - n.r.), de asemenea, faptul îmbucurător că în ultima vreme, judecătorii sunt din ce în ce mai preocupați de aflarea adevărului și nu de pedepsire. (...) Problema este legată de cum SRI și DNA au înțeles la un moment dat să disciplineze toată țara și să creeze un stat după chipul și asemănarea acestor două instituții. În acea perioadă în care ei și-au pus în gând să modifice tot ce este în această țară și să creeze o țară mai frumoasă. Atunci au comis multiple abuzuri, au inventat fapte, pentru a pedepsi ținte. Nu au urmărit tragerea la răspundere pentru o faptă comisă, ci pedepsirea unor oameni vinovați sau nu. Acum este perioada în care vine scadența acestei munci făcute cu iresponsabilitate de niște oameni îmbolnăviți de putere”, a mai declarat fostul judecător al CCR, Toni Greblă.

Instanţa supremă a decis, vineri,achitarea fostului judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblăîn dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Decizia magistraţilor nu este definitivă.