Un tânăr care planificase un atac armat într-o şcoală din Austria a renunţat după ce a rănit un elev, a anunţat procuratura vineri, a doua zi după ce poliţia din Elveţia vecină a descoperit un plan asemănător împotriva elevilor unei şcoli, relatează vineri agenţia dpa, citată de Agerpres.

Austriacul în vârstă de 18 ani a deschis focul asupra unui elev de 19 ani miercuri în faţa unei şcoli din Mistelbach în estul Austriei. Elevul a fost doar uşor rănit. Suspectul a fugit după ce arma i s-a blocat, a declarat procurorul Friedrich Koehl pentru dpa.

Suspectul s-a predat poliţiei. El le-a declarat anchetatorilor că a planificat atacul armat, a adăugat Koehl. Procurorii îl investighează pe tânăr pentru tentativă de omor. Suspectul a frecventat pentru scurt timp această şcoală, a mai spus Koehl, dar procurorul nu a confirmat informaţiile mass-media că atacul a fost o răzbunare împotriva unor foşti colegi de clasă.

"În prezent, nu există indicii că el a avut complici. Un caracter rasist sau extremist (al atacului) ar putea fi exclus, pe baza constatărilor actuale", a declarat poliţia din provincia Austria Inferioară într-un comunicat.

Joi, poliţia elveţiană a reţinut un tânăr de 19 ani la domiciliul său din regiunea Bellinzona în sudul ţării după ce a ameninţat că va ucide mai multe persoane într-o şcoală. Poliţia a găsit mai multe arme în casa acestuia, au declarat autorităţile din regiunea Ticino. Operaţiunea a fost efectuată de o unitate de poliţie formată anul trecut pentru a găsi persoane periculoase şi preveni violenţa în masă.