Daniel Horodniceanu, care candidează pentru un nou mandat la șefia DIICOT, a declarat, vineri, la sosirea la Ministerul Justiţiei, că ar trebui să rămână la conducerea instituției "pentru continuitate" şi pentru că a reuşit să schimbe mentalităţi. El a mai spus, înaintea interviului pentru desemnarea șefului DIICOT, că are mai multe proiecte în derulare.

Daniel HorodniceanuFoto: Mediafax

Întrebat de ce crede că ar trebui ca ministrul Justiţiei să îl propună pe el la DIICOT, Horodniceanu a răspuns: "În primul rând pentru continuitate, cred că am făcut o treabă bună în cei trei ani de mandat şi au rămas proiecte în desfăşurare care trebuie încheiate".

În ceea ce priveşte argumentele pe care le va oferi la interviu în favoarea nominalizării sale pentru un nou mandat, Daniel Horodniceanu a precizat, potrivit news.ro, că este vorba în primul rând despre activităţile manageriale pe care le-a întreprins în structură, proiectele de bilanţ în care a arătat ce a făcut în cei trei ani de mandat, referindu-se inclusiv la controale, dar şi la faptul că a modificat legea de organizare a DIICOT.

Referitor la proiectele şi la dosarele nefinalizate, şeful DIICOT a precizat: "Dosare sunt, sunt proiecte manageriale pe termen scurt, mediu şi lung. Sigur, lucrurile acestea se vor putea rezolva mai târziu şi printr-o legislaţie adecvată".

El consideră că a schimbat mentalităţi la DIICOT, apropiind astfel instituţia de "mentalitatea vestică".

"Cred că am schimbat deja câteva mentalităţi, cred că am încadrat mult mai bine structura în mentalitatea judiciară vestică. Cred că am încercat şi ne-am creat unele instrumente mai bune, atât manageriale, cât şi de execuţie", a susţinut Daniel Horodniceanu.

Cei doi candidaţi care s-au înscris pentru postul de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Daniel Horodniceanu, actualul şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău - susţin vineri interviul pentru ocuparea acestei funcţii, la sediul Ministerului Justiţiei. Rezultatul va fi anunţat în 14 mai, în condiţiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu expiră în 19 mai.